İBB, Gana'ya 30 metrobüs hibe edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana'da gerçekleştirilen İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "İstanbul Büyükşehir Belediyemiz Akra Belediyesine 30 adet otobüs hibe edecekler. Bu otobüslerin son nihai bakımları, onarımları yapılacak, buradan giden bir heyet özellikle bu konuda yetiştirilecek ve bu yedek parçalarıyla birlikte bu otobüsler Akra'ya gönderilecek" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2016 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İBB, Gana'ya 30 metrobüs hibe edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akra'daki temasları kapsamında Gana-Türkiye İş Forumu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana'nın Afrika'da özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini başarıya ulaştıran ilk ülke olarak özel bir konuma sahip olduğunu kaydederek, Gana'nın bağımsızlığını kazandığı 1957 yılından bu yana uluslararası alandaki saygınlığını ve etkinliğini her geçen gün arttırdığını belirtti.

"İBB, AKRA BELEDİYESİNE 30 ADET OTOBÜS HİBE EDECEK"

"Ticarette karşılıklı itimat büyük önem taşır" diyen Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu tür toplantılıları iş adamlarımızın karşılıklı tanışıp, kaynaşmaları için çok uygun bir vesile olarak görüyorum. İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyemiz Akra Belediyesine, az önce yemekte sayın Gana Cumhurbaşkanı'na da söyledim, 30 adet otobüs hibe edecekler. Bu otobüslerin son nihai bakımları, onarımları yapılacak, buradan giden bir heyet özellikle bu konuda yetiştirilecek ve bu yedek parçalarıyla birlikte bu otobüsler Akra'ya gönderilecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, metrobüs sisteminin devreye alınmasının Akra'daki toplu taşımayı çok daha rahat hale getireceğini Gana Cumhurbaşkanı ile bunun incelenmesi noktasında mutabık kalındığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber