Bakan Eroğlu'ndan 'taşkın' uyarısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hava sıcaklıklarındaki artışla eriyen karın yaratabileceği taşkınlara karşı dikkatli olunmasını istedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2016 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Eroğlu'ndan 'taşkın' uyarısı

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bu hafta itibarıyla hava sıcaklıklarında artış beklendiğini belirtti.

Sıcaklığın artmasıyla, ani kar erimeleri nedeniyle taşkınlar olabileceğini kaydeden Eroğlu, "Ani sıcaklık yükselmesiyle karlar eriyor ve kuvvetli yağışlarla birlikte büyük debiler ile akımlar meydana gelebiliyor. Bu durum da sel baskınlarına sebep olabiliyor" ifadelerini kullandı.

"Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da sıcaklıkların yükselmesine paralel olarak sel baskınlarının olması muhtemeldir" bilgisini veren Eroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dereler üzerine yapılan yanlış köprüler, menfezler, dere kenarlarına yapılan yollar, geçitler, bazen şişe ağzı gibi derenin önünü kapatmakta ve geri planda sel baskınlarına, can ve mal kayıplarına sebep olmaktadır. Maalesef geçmişte dere yatakları, bazı yerlerde çarpık yapılaşma neticesinde işgal edilmiş haldedir. Dere yatağı hiçbir zaman işgale müsaade etmez."

Bu noktada yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Eroğlu, muhtemel taşkınlarda can ve mal kaybı yaşanmaması için başta bakanlık teşkilatı olmak üzere valilikler, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, il özel idareleri ve vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

İsmail Çimen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber