SGK'nın primlerdeki karar değişikliği, okulları mağdur edecek

Sosyal Güvenlik Kurumunun, yüzde 5 prim indirimi için önce uygun gördüğü işlemlerden vazgeçmesi nedeniyle, bazı okullar faiz riskiyle karşı karşıya kaldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Mart 2016 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK'nın primlerdeki karar değişikliği, okulları mağdur edecek

bazı okullar, 2011 yılından itibaren 6111/5510 Sayılı Kanun kapsamında, primlerini zamanında ödeme karşılığında %5'lik indirimden faydalanmıştır.

Bu konuda, 2016 yılına kadar hiçbir sorun çıkmdı. Borcunu zamanında ödeyen okullar, %5'lik indirimden faydalandı.

Ancak, 5 yıl önce okulları indirimden yararlandıran SGK, beş yıl sonra pardon diyor okullara, "sizin indirim hakkınız yokmuş" demekte ve eskik ödenen primleri faiziyle geri istemektedir.

Ödemeyen okullara ise haciz göndeirleceği yönünde tebligatlar yapılmaktadır.

Uygulamaya tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Erol Ermiş "Maksadımız suçlu aramak değil. Ancak bir yanlışın faturası neden hiç suçu olmayan okullara çıkarılıyor? Rutin giderlerini binbir güçlükle karşılayan okullara yeni bir külfet yüklemek reva mıdır?Buradan hem MEB'e hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çağrıda bulunuyoruz. Aranızda anlaşın. Müflis tüccarlar gibi eski defterleri karıştırmayın. Bir kurumun yaptığı yanlışın faturasını bir başka kuruma ödetmeyin. Okulları bu sıkıntıdan kurtarın." dedi.


İşte İstanbul özelinde bir örnek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber