Turizme bin elçi geliyor turist 'kral gibi' ağırlanacak

Bakan Ünal, istihdam paketinin detaylarını anlattı: Turist uçaktan indiği andan itibaren başlayacak hizmet kapsamında bin kişi istihdam edilecek. 400 kişi havaalanında, 600 kişi ören yerlerinde.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Mart 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turizme bin elçi geliyor turist 'kral gibi' ağırlanacak

MİRAY ÇİMEN

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, önceki gün müjdesini verdiği turizmde istihdam paketin detaylarını açıkladı. Turistin uçaktan indiği andan itibaren başlayacak hizmet kapsamında bin kişinin istihdam edileceğini söyleyen Ünal, "400 kişi, havaalanında gelen turisti karşılayacak, turizm elçisi olacak. 600 kişiyi ise ören yerleri ve müzelerde istihdam edeceğiz" dedi. Berlin Turizm Borsası'nda (ITB) gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Kültür Bakanı Ünal, şunları söyledi:

BU AY TOPARLANMA BAŞLADI

Rusya'dan bir eksilme olacak, bu eksilmeyi de son üç aydır yaptığımız çalışmalarla, hem THY hem de diğer hava yolları yeni ziyaretçilerin ulaşımlarını sağlamak için yeni bir destinasyon çalışmasıyla telafi edeceğiz. Ocak ve şubat aylarında rezervasyonlarda bir gerileme söz konusu oldu. Mart ayı içinde ise ciddi bir toparlanma başladı ve bunun nisan ayında da devam edeceğini görüyoruz. Türkiye'nin güvenlik açısından herhangi bir sorunu yok. Zihninizde oluşturmak istenen kaygıya izin vermeyelim.

PRİMDE 'ESNEK MODEL' ÇALIŞMASI

Türkiye'ye gelen ziyaretçilere daha çok dokunmak istiyoruz. Yaklaşık bin kişiyi istihdam edeceğiz. SGK pirimleri konusunda devletin destek sağlamasına ilişkin talepler vardı. Bu konuda yaklaşık iki aydır bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmayı belli aşamaya getirdik. SGK prim desteği olarak değil ama daha kapsayıcı, hem çalışan hem işveren açısından daha esnek bir model üzerine mubataka vardık. Bunu Bakanlar Kurulu'nda konuştuktan sonra kamuoyuna açıklayacağız.

Teröre boyun eğmeyiz

BAKAN Ünal, şunları söyledi: "İnsanlar maalesef terör saldırısının gerçekleştiği şehirlerde korkuyor. Terörün de amacı bu. Burada hepimize düşen ortak sorumluluk terörün bizi korkutmasına, seyahat özgürlüğümüze engel olmasına boyun eğmemek. Bu şehirlerde terör eylemleri oluduğunda bütün dünyanın ortak tepki göstermesi gerekiyor."

Güvenlik önlemleri katlandı

ÜNAL, "Biz güvenlik önlemlemizi artırıyoruz. Özellikle turizm bölgelerimizde bu hassiyeti iki üç katına çıkarıyoruz. Türkiye'nin turizm bölgelerinde güvenlik riski bulunmamaktadır. Endişeye kapılmadan kendi evinize geliyor gibi Türkiye'ye gelebilirsiniz" diye konuştu.

Antalya'ya arkeoloji müzesi

BAKAN Ünal, Antalya'ya, il sınırları içerisinde yer alan üç antik kültür bölgesi Likya, Pamfilya ve Pisidya'nın önemli eserlerinin sergileneceği dünyanın en önemli arkeoloji müzelerinden birini kuracaklarını söyledi.

Likya yolunda masallar

SUNDAY Times gazetesine göre dünyanın en iyi 10 yürüyüş yolundan biri Likya yoluna ilişkin bir projeye işaret eden Ünal, "9-14 Mayıs arasında 'Likya yolunda masallar' projesini hayata geçiriyoruz. Masal anlatıcısı Judith Liberman ile Likya yolu yürüyüşü, 'Likya yolunda masallar' temasıyla gerçekleştirilecektir. Bu yürüyüşe dünya çapında önemli gazeteciler, seyahat blog yazarları ve Instgram fenomenleri'nin katılımları sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber