MHP: MİT tırları haberleri yanlıştı

HP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan: Ben MİT TIR'larındaki silahları alenen ortaya koymayı doğru bulmuyorum. Türkiye'ye zarar verecek hiçbir şeyin içinde yer almam. O haberin yayınlanmasını yanlış buluyorum. Her iki gazeteciyle de fikirlerim örtüşmez.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 13 Mart 2016 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP: MİT tırları haberleri yanlıştı

Kübra PAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, parti içindeki kurultay tartışmalarını ve gündemdeki sıcak gelişmeleri Kübra Par'a değerlendirdi

'MİT TIR'LARI HABERi YANLIŞ AMA AYM KARARI HERKESİ BAĞLAR'

Anayasa Mahkemesi'nin Erdem Gül ve Can Dündar kararı konusunda ne düşünüyorsunuz?

Anayasa Mahkemesi'ni, AKP'yi kapatmama kararı aldığında kahraman olarak gördüler. Kendilerine zarar verecek bir karar çıkınca "Adalet yok" diyorlar. Kendilerine göre bir hukuk oluşturmak için hukukla oynuyorlar. Anayasa Mahkemesi'nin Dündar ve Gül kararının gerekçesine baktım. AİHM içtihatlarına dayanarak karar alınmış. AYM'nin aldığı karar yasamayı, yürütmeyi, kurumları ve bireyi bağlar. Buna saygı duymak zorundayız. Hükümetin kullandığı dil çatışmacı ve kutuplaştırıcı.

"Milli menfaatlere aykırı durumlarda basının haber yapması engellenebilir" görüşüne MHP olarak nasıl yaklaşıyorsunuz?

Ben MİT TIR'larındaki silahları alenen ortaya koymayı doğru bulmuyorum. Türkiye'ye zarar verecek hiçbir şeyin içinde yer almam. O haberin yayınlanmasını yanlış buluyorum. Her iki gazeteciyle de fikirlerim örtüşmez.

Buna rağmen tutuklama kararını nasıl karşılıyorsunuz?

Mahkeme kararını vermiş. O mahkemenin meselesidir.

'VİZE SERBESTLİĞİ KONUSUNDA HÜKÜMETİ DESTEKLEYEBİLİRİZ'

Avrupa Birliği ile mültecilerin durumuna dair anlaşma sürecini nasıl karşılıyorsunuz?

AKP'nin dış politikası son derece sığ ve öngörüsüz. Şimdiki durum da şeffaf bir şekilde milletimizle paylaşılmıyor. Bütün dünya mültecilere kapılarını kapatırken bizi mülteci ülkesi haline getirmeye çalışıyorlar. Onurlu bir devlete yakışmayan bir süreçle karşı karşıyayız. Bizi, Ortadoğu'daki gelişmelerden en fazla zarar gören ülke konumuna getirdiler. Buna hakları yoktu.

Vize serbestliği için gerekli yasaların Meclis'ten hızla geçmesi için Başbakan Davutoğlu muhalefetten yardım istedi. MHP olarak destek verecek misiniz?

Bu yasaların ne olduğu henüz bize intikal etmedi. Kendileri gidip, görüştüler. Büyük bir heyecanla algı oluşturmaya çalışıyorlar. AB ülkelerinin bu konudaki açıklamalarına baktım. Vize konusunda Davutoğlu'nun heyecanını paylaşan ülke yok. Ama sonuçta vizelerin kalkması durumu oluşursa sonuna kadar destekleriz. Önümüzdeki günlerde getirecekleri tekliflere bakacağız. Türkiye'ye faydalı olacak her şeyde yanlarında oluruz.

Avrupa'ya vizesiz geçişin iyi bir adım olduğunu düşünüyorsunuz yani...

Elbette. Bu Türkiye'nin hak ettiği, hatta geç kalmış bir süreçtir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber