Terör örgütüyle ilginç bağlantılar tespit edildi

Başbakan Davutoğlu, Kızılay'daki terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada "Bütün networkü çıkartıldı. İlginç bazı bağlantılar da bu anlamda var. Bölücü terör örgütünü işaret eden çok ciddi, neredeyse kesinleşmiş bulgular var" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mart 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör örgütüyle ilginç bağlantılar tespit edildi

ANKARA Milliyet

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kızılay'daki terör saldırısında yaralanarak, İbn-i Sina Hastanesi'ne kaldırılan yaralıları ziyaret etti. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında hastaneye giden Davutoğlu çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

SINAMALARLA TARİHE GEÇERLER:

Büyük milletler, zor dönemlerde karşı karşıya kaldıkları sınamalardaki tutumlarıyla tarihe geçerler. Türkiye ateş çemberinin ortasında demokrasisiyle, hukuk devletiyle, kalkınmasıyla örnek bir performans sergilerken, bütün bu değerlerimize saldırılar da son dönemde artmakta. Türkiye içinde bazı terör odakları, dışarıda onları kullanan bazı çevreler, ülkemizi istikrarsızlaştırmak, demokrasimize darbe vurmak, kalkınmamızı engellemek istiyor. Onun için de dünyanın birçok yerinde görülen terör saldırılarının benzeri Ankara'da bir kez daha yaşandı.

İNSAN OLAMAZLAR:

Bu terör saldırılarının hedefi bütün milletimizdir. Bu saldırıyı gerçekleştirenler ise, dünyanın en barbar, en alçak hain odaklarıdır. Evine gitmek için otobüs durağında bekleyen ya da seyir halinde otobüs içinde sevdiklerine kavuşmak için yola çıkan insanlara karşı böyle bir saldırı gerçekleştirenler, insan olamazlar. Barbarlığın en alçakçasını yapmışlardır. Bu saldırılar kesinlikle amacına ulaşmayacaktır. Milletimizin göstermiş olduğu vakar, kararlılık için bir kez daha takdirlerimi teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Toplumun her kesiminden teröre karşı yekvücut olduğumuzu hissettiren açıklamaların gelmiş olması önemlidir. Böyle günlerde terörü yenilgiye uğratacak olan milletin birliği, beraberliği ayakta durma iradesidir.

HEPİMİZİN OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ:

Bu terör saldırısı, Türkiye'nin bölücü terör örgütüne karşı, DAEŞ'e, DHKP-C'ye karşı haklı başarılı mücadeleye karşı bir hamledir. Bölücü terör örgütü ve arkasındaki odaklar kim olursa olsun bu meselenin sonuna kadar gideceğiz. Yüreğimiz yanıyor. Sadece kaybettiklerimizin evine değil, hepimizin ocağına ateş düştü. Hepimizin yüreği yanıyor ama gelecek nesillerin yüreğinin yanmaması, bu ülkenin bekasının sağlanabilmesi için hepimiz fedakarlık yapmaya hazırız. Bu fedakarlığı yapan ailelere bir kez daha takdirlerimi ifade ediyorum.

ONLAR BU MİLLETİ TANIMIYOR:

Hiç kaygılanmayın, hainler ve alçaklar ne kadar barbarca saldırılar yaparlarsa yapsınlar onun karşısında duracak bir devletiniz, ülkeniz var. Bu ülkenin bekası için atılması gereken adımları atmakta bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz. Bu ülkenin tüm şehirlerinin kaderi birdir. Bu ülkede nihai kamu düzeni sağlanana kadar sürecek. Bu saldırıyı yapanlar şunu düşünüyorlar. Böyle bir saldırı ile milletin psikolojisini sarsabiliriz, karamsarlığa sevk edebiliriz. Onlar bu milleti tanımıyorlar. Bu millet nasıl tavır göstereceğini en zor zamanlarda, Çanakkale'de de İstiklal Harbi'nde de göstermiştir. bugün teröre karşı verilen mücadelede de göstermektedir.

KARANLIK PSİKOLOJİYE KAPILMAYIN:

Üstümüze ne kadar gelirlerse gelsinler bu ülkenin savunması için her türlü adımı atacağız. Aziz milletimize bir kez daha sesleniyorum. Milletinize, ülkenize, devletinize güvenin. Bu terör odaklarının oluşturmaya çalıştırdığı karanlık psikolojiye, yeise kapılmayın. Terör odaklarına ve arkasındaki sahiplerine de sesleniyorum. Bizim irademizi kıramayacaksınız. Bu olayın tespitini müteakip silahlı kuvvetlerimiz Kuzey Irak'ta operasyon gerçekleştirdi. Nusaybin'de Yüksekova'da bu terör odaklarına karşı mücadelemiz en kararlı şekilde sürüyor. Siz ne kadar alçakça saldırı yaparsanız yapın, teröre karşı mücadele irademiz sürecektir. Bu terör örgütlerini yurtdışında bir birinden ayırarak, davranan uluslararası çevrelere de sesleniyorum. Nasıl bugün yüreğimiz parçalanmış ve bir birinden ayrılamaz hale gelmişse, bundan sonra da biz ayrımcılığa izin vermeyeceğiz.

35'İ DE TESLİM EDİLDİ:

35 vatandaşımızı kaybettik. 35'i de teslim edildi. Bir tanesinin kesin terörist olduğu belli ve kimliği üzerinde çalışmaların son aşamasına geldik. Diğerinin de yardım eden bir terörist olduğu noktasında ciddi veriler var. Birlikte oldukları noktasında. Onun da son aşamasına geliyoruz. Bunlar ciddiyetle yürütülmesi gereken çalışmalar. 11 gözaltı var. Bütün Network'ü çıkartıldı. İlginç bazı bağlantılar da bu anlamda var. Bölücü terör örgütünü işaret eden çok ciddi, neredeyse kesinleşmiş bulgular var. Ama bütün araştırmalar bitince çok daha net ifade edebileceğiz. DNA testlerinin son aşamasına gelindi.

Merkel'den taziye

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Davutoğlu'nu arayarak Ankara'da yaşanan terör saldırısı için taziye ve dayanışma dileklerini iletti. Merkel, içinden geçilmekte olan zor dönemde, Türkiye'nin yanında olduklarını vurgulayarak, Davutoğlu'ndan, saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların ailelerine bu yöndeki dileklerinin iletilmesini rica ettiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber