Esenboğa Yolu'nda bir kent kurulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2006 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Esenboğa Yolu'nda kurulacak ?yeni kent? için düğmeye bastı. En az 18 bin konut ve çok sayıda tesisin kurulması öngörülen proje ile Esenboğa Yolu, Ankara'nın yeni ?cazibe merkezi? olacak.

TOKİ, ?Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi?nin birinci bölge uygulaması için arsa karşılığı gelir paylaşım ihalesi açtı. Kamu İhale Kanunu kapsamı dışında, açık ihale usulüne göre yapılacak ihaleye, yerli ve yabancı inşaat firmaları ve bunların kendi aralarında ya da finans kuruluşlarıyla yapacakları ortak girişimler katılabilecek. İhale, uluslararası bir ihale niteliğinde değerlendirilmeyecek.

İstekliler, ihale evraklarını, TOKİ'den 1500 YTL karşılığı satın alabilecek. Teklif dosyaları, 1 Aralık'a kadar iletilecek ve aynı tarihte saat 16.00'dan itibaren komisyon tarafından açılacak. Değerlendirme sonucu uygun görülecek isteklilerle, 8 Aralık'ta ikinci oturum yapılacak. Bu iş için, isteklinin toplam satış geliri üzerinden teklif ettiği bedelin yüzde 2'si tutarında geçici teminat alınacak.

Bu iş için teklif verecek firmaların, diğer teknik şartlar yanında, son 15 yıl içinde kamu veya özel sektörde o işe ait sözleşme bedelinin en az yüzde 70'i oranında gerçekleştirdiği veya yüzde 50'si oranında denetlediği veyahut yönettiği idarece kusursuz kabul edilen benzeri işlerle ilgili deneyimini gösteren belge aranacak. İş deneyimi olarak istekliler tek başlarına teklif veriyorlarsa tek bir sözleşme kapsamında en az 90 bin metre kare komple bina inşaatı işi tamamladıklarını belgelemeleri gerekiyor. İstekli firmanın banka referans mektuplarının kullanılabilir nakit kredi

toplamlarının 10 milyon YTL'den; kullanılmamış teminat mektubu kredilerinin de yine 10 milyon YTL'den az olmaması şartı aranıyor.

TOKİ, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, bölgede 18 bin konutluk bir yerleşim bölgesi kurmayı öngörüyor. Proje kapsamında, gençlik, hanımlar ve yaşlılar merkezleri, nikah ve düğün salonu, otel, büyük alışveriş ve kongre merkezleri, sağlık kompleksleri, göletler, kafeteryalar, okullar ve ibadethaneler yapılması planlanıyor.

Proje için, gazetelere verilecek ilanlarda, ?Ufku açık, alternatif projeler üretebilecek müteahhitlere? çağrıda bulunuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber