KPSS'de kopya operasyonu: 7 öğretmen gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2010'daki KPSS sorularının sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması çerçevesinde yapılan operasyonda 7 öğretmen ile 1 öğretim görevlisi gözaltına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2016 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS'de kopya operasyonu: 7 öğretmen gözaltında

Nevşehir'de bir öğretmen gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KPSS soruşturması kapsamında, Nevşehir'de bir öğretmen gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın yürüttüğü 2010'daki KPSS sorularının sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 24 ilde 8'i kadın 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Derinkuyu ilçesinde öğretmenlik yapan A.Y, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Evinde gözaltına alınan öğretmen A.Y'nin emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderileceği öğrenildi.


Diyarbakır'da Selahaddin Eyyubi Üniversitesinde görevli bir öğretim görevlisi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen KPSS soruşturması kapsamında Diyarbakır'da bir öğretim görevlisi hakkında yakalama kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2010'daki KPSS sorularının sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında Selahaddin Eyyubi Üniversitesinde bir öğretim görevlisi hakkında gözaltı kararı alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyonda, öğretim görevlisi arama yapılan adreslerde bulunamadı.

Öğretim görevlisini arama çalışmaları sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının KPSS soruşturmasında 24 ilde 51 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen KPSS soruşturması kapsamında Kahramanmaraş'ta Türkçe öğretmeni B.P (36) gözaltına alındı.


Muğla'da 2 öğretmen gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KPSS soruşturması kapsamında Muğla'nın Ortaca ve Kavaklıdere ilçelerinde 2 öğretmen gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2010'daki KPSS sorularının sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması çerçevesinde, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 adrese yönlendirildi.

Ekipler, Ortaca ilçesi Yunus Emre Anadolu Lisesindeki bir coğrafya öğretmeni ile Kavaklıdereilçesindeki Çayboyu Mehmet Koçar İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan bir kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların, emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderildiği bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen KPSS soruşturmasında 24 ilde, 51 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen KPSS soruşturması kapsamında Kahramanmaraş'ta bir öğretmen gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2010'daki KPSS sorularının sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Onikişubat ilçesindeki Akçakoyunlu İlkokulu'nda görev yapan Türkçe öğretmeni B.P'yi (36) evinde gözaltına aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, "terör örgütüne üye olmak ile örgüt faaliyetleri kapsamında resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yapmak" suçlamalarıyla, soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya gönderilecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının KPSS soruşturmasında 24 ilde 51 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.


İzmir'de 2 şüpheli öğretmen gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KPSS soruşturması kapsamında İzmir'de 2 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2010'daki KPSS sorularının sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, H.D'yi Bayraklı'da, M.S'yi ise Bornova'daki ikametlerinde gözaltına aldı.

Öğretmenlik yapan zanlıların KPSS öncesi soruların dağıtılmasıyla ilgili haklarındaki iddialar doğrultusunda gözaltına alındıkları öğrenildi.

Şüpheliler, Ankara'ya gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber