Jandarmanın 'kahraman' köpekleri suçlulara göz açtırmıyor

Sivas İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan narkotik, bomba arama, iz takip ve tütün tespit köpekleri, bugüne kadar katıldıkları 806 operasyonda çok miktarda uyuşturucu madde, sigara ve silahın ele geçirilmesi yanında kayıp 5 kişinin de bulunmasına katkı sağladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2016 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Jandarmanın 'kahraman' köpekleri suçlulara göz açtırmıyor

Sivas İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan eğitimli dedektör köpekler, suçlulara göz açtırmıyor.

Sivas İl Jandarma Komutanlığı kadrosunda 2 uyuşturucu madde, 1 tütün tespit, 1 bomba ve 1 iz takip olmak üzere 5 eğitimli köpek görev yapıyor.

Eğitmenleri nezaretinde bugüne kadar 806 operasyonda görev alan köpekler, başta uyuşturucuyla mücadele olmak üzere suçların önlenmesinde etkin rol üstleniyor. Adeta bir bebek gibi bakımları yapılan ve çeşitli eğitimlere tabi tutulan köpekler, kondisyon parkuru adı verilen bölümde ise günlük spor yapıyor.

Suçun önlenmesi ve suçlunun etkisiz hale getirilmesi noktasında güvenlik güçlerine en büyük desteği sağlayan hassas burunlu uyuşturucu köpekleri "Atik" ve "Geçim" kentte yakalanan uyuşturucuda önemli rol üstleniyor. Özellikle yol arama faaliyetlerinde kullanılan "Atik" ve "Geçim", araçların ve valizlerin gizli bölmelerine saklanan uyuşturucu maddenin yakalanmasını sağlayarak güvenlik güçlerine destek oluyor.

Uyuşturucu madde köpek sorumlusu uzman jandarma Soner Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Geçim" ve "Atik"in son 3 yılda görev yaptıkları 575 operasyonda 790 kilogram kubar esrar, 95 kilogram toz esrar, 10 kilogram eroin, 79 bin adet sentetik uyuşturucu hap ve 3 kilogram kenevir tohumu bularak uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırmadığını söyledi.

Tütün tespit köpeği "Görev"in 29 operasyona katıldığını ve 35 bin 300 paket kaçak sigara yakaladığını aktaran Yılmaz, iz takip köpeği "Hasır"ın ise son 3 yılda 15 göreve katılarak kayıp 5 kişinin bulunmasında etkin rol üstlendiğini ifade etti.

Yılmaz, bomba köpeği "Vip"in ise katıldığı 187 operasyonda 6 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, 5 kalaşnikof silah ile 750 metre infilaklı fitil ve 51 kilogram çeşitli patlayıcı madde ele geçirildiğini anlattı.

Ödülleri plastik top

"Jandarmanın kahraman köpekleri" olarak bilinen eğitimli hizmet köpeklerinin her türlü zorlu ortamda görev yaptıklarını ve günün her saati göreve hazır olduklarını ifade eden Yılmaz, görevini başarıyla tamamlayan köpeklerin en büyük ödüllerinin ise eğitmenleri tarafından verilen plastik toplar olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber