Gerçeği çetede sahtesi poliste

Bir suç örgütünde ele geçirilen otomatik silahı araştıran mahkeme, 5119 seri numaralı MP-5'in Eskişehir Emniyeti'nde kullanımda olduğunu belirledi. İncelemede çetenin silahının gerçek, polisinkininse sahte olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Nisan 2016 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gerçeği çetede sahtesi poliste

ANKARA Organize Suçlar Bürosu, 20 Şubat 2013'te bir eve baskın düzenlendi. Evde bir MP-5 otomatik tüfek, iki tabanca ele geçirildi. Savcılık, Ümit A. ve Kadir İ. hakkında 'ruhsatsız silah bulundurmak'tan dava açtı.

MAHKEME SORUNCA

Ankara 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi, silahları Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sordu. Çetede ele geçirilen 5119 seri numaralı MP-5 otomatik tüfeğin, halen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde kayıtlı ve kullanımda olduğu ortaya çıktı.

Emniyet, silahın kullanımda olduğunu bildirdi. Hakim, Eskişehir Emniyeti'nde bulunan silahı isteyip çetede ele geçirilen silahla birlikte laboratuvara gönderdi. Gelen raporda, "Çetede ele geçirilen 5119 seri numaralı tüfeğin gerçek olduğu, polisin elinde bulunan aynı seri numaraları tüfeğin ise seri numaralarının üzerinde oynanarak değiştirildiği" belirtildi. Bahse konu silahın ele geçirilmeden dört gün önce aynı semtte polise karşı kullanıldığı, olay günü analiz için gönderilen boş kovanlardan tespit edildi.

Gelişmeler üzerine mahkeme, Eskişehir Valiliği aracılığı ile Emniyet Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak bahse konu olayı sordu. Nisan 2014 tarihinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Sinan Boz imzası ile mahkemeye gönderilen yazıda, "Eskişehir Emniyeti hizmetinde olan bir silahın, üçüncü şahısların eline nasıl geçtiği ve yerine aynı seri numaraları silaha nasıl konulduğu anlaşılamamıştır" denildi. Ankara 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta görülen duruşma eksik evrakların tamamlanması için ertelendi.

İKİ KEZ MÜEBBET ALDI

SANIK Kadir İ.'nin avukatı Mustafa Kaymak şunları söyledi: "Bir kısım sanıklar hakkında 'terör örgütü kurup yönetmek ve üye olmaktan' dava açılmıştır. Müvekkilim hakkında ise adı geçen suçlardan açılmış bir dava yoktur." Adliye kayıtlarına göre ise Kadir İ., iki ay önce tutuksuz olarak yargılandığı davada 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet, 200 yıl hapis cezasına mahküm edildi. Karar sonrası Kadir İ. hakkında tutuklama kararı alındı. Bu dosya halen Yargıtay'da.

Nurettin KURT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber