Kadın dernekleri, Kılıçdaroğlu'nu kınadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, hükümet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarınca tepkiyle karşılandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2016 00:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadın dernekleri, Kılıçdaroğlu'nu kınadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, hükümet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarınca tepkiyle karşılandı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) yazılı bir açıklamayla Kılıçdaroğlu'nun sözlerini kınadı. Açıklamada, "Ülkenin siyasetinde etkin rol oynayan/oynaması beklenen bir kişinin, bir kadın hakkında, üstelik 'tecavüz karşıtı' bir konuşma yaptığı sırada kullandığı ifadeler ve iftiralar, dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Kadın Hareketi Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Loğoğlu ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerini "onur kırıcı" olarak nitelendirdi. Siyasette nezaket kuralları olması gerektiğini ifade eden Loğoğlu, "Çocuklarımız bizim emanetimiz, onlara en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekir. Onları kurtarmaya çalışalım derken de bir başkasına hakaret etmek özellikle bir kadına hakaret etmek onur kırıcı, bunların söylenmemesi lazım" dedi.

Uluslararası Kadın ve Aile Derneği Genel Başkanı Fatma Ünay da "Hiçbir soruna çözüm üretmeyen bir parti olarak bu ifadeleri sarf etmeleri bir algı oluşturmaktır. Onur kırıcı demek bile hafif kalır, bu sözleri sahibine iade etmek gerekir" ifadelerini kullandı.

Eski Başkent Kadın Platformu Başkanı Berrin Sönmez ise siyaset dilinin çirkinleştiğini, kahvehane argosu ve sokak ağzıyla grup toplantısında konuşulduğunu ve cinsiyetçi sözlerle bir bakanın aşağılandığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, siyaset dilinde kesinlikle dışlanması gerektiğini vurgulayan Sönmez, "Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum, partilerin de bunun gereğini yapmasını istiyorum. CHP grubu da kendi genel başkanına çeki düzen vermek zorundadır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber