Şura'dan 'Kendi alanlarında üniversiteye gidenlere ek puan verilmesi' kararı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karar, teknik ve meslek liselileri sevindirdi

17. Milli Eğitim Şurası'nda dün akşam alınan "kendi alanlarında üniversiteye gidenlere ek puan verilmesi" kararını teknik ve meslek liseliler memnuniyetle karşıladı.

Şuraya katılan Şanlıurfa Anadolu Teknik Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Abdülkadir Açar, katsayı uygulamasında en büyük mağduriyetin teknik liselere yapıldığını vurgulayarak, "Ülkede sosyal barışı sağlayabilecek bir karar alınmıştır. Polis Koleji mezununa polis akademisine gidemezsin demek ne kadar mantıklıysa, mevcut uygulama da o kadar mantıklı" dedi.

17. Milli Eğitim Şurası'na alınan, kendi alanlarında üniversiteye gidenlere ek puan getirilmesi ve tüm ortaöğretim kurumlarında ders ağırlığına göre alan belirlemesi yapılarak, aynı alanlardan mezun olanların eşit şartlarda yarışması kararı, teknik ve meslek liselerde olumlu karşılandı. Geçmiş yıllarda yapılan 3 şuraya da katıldığını belirten Şanlıurfa Anadolu Teknik Lisesi ve Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Abdülkadir Açar, "Dün alınan karar ülke gerçeklerine son derece uygun, ülkenin geleceğinin açılmasını, ülkenin büyük bir atılıma girmesini sağlayacak." diye konuştu.

Kararın, ideolojik saplantılardan uzak olarak verildiğini vurgulayan Açar, "Mesleki teknik eğitimin önünü açan, genel kurul üyelerinin sadece 2 tanesinin red oyu verdiği, konsensusla alınmış bir karardır" dedi.

Olaya saplantılarla yaklaşıldığını aktaran Açar şöyle devam etti: "Hiçkimse bu ülkenin değerlerine başka ülkelerden daha fazla sahibim deme hakkına sahip değildir. İmam hatiplisi de, genel liselisi de, mesleki - teknik liselisi de bu ülkenin öz be öz evlatlarıdır. Asıl, katsayı olayında en büyük mağduriyet teknik liselere yapılmıştı. Mühendislik fakültesi öğrencilerinin yeterli kapasitede olmadığı, teknik donanım açısından yetersiz olduğu YÖK'ün kendi raporunda ifade ediliyor. Bununla birlikte teknik liseler ve Anadolu teknik liselerden mezun olanlar yarı mühendis olarak mezun oluyorlar. Öğrenciler, mühendislik müfredatının yüzde 50-60'ını alıyorlar. 1999'dan yana bu çocuklar mühendislik fakültelerine gidemiyorlardı. Polis koleji mezunu polis akademisine gidemez demek ne kadar mantıklıysa bugünkü uyguyala da o kadar mantıklı"

Açar, şuranın söz konusu kararını bilimsel, ülke gerçeklerine uygun, sosyal barışı sağlayabilecek bir karar olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber