Başsavcı ve HSYK üyesi hakkında, suç duyurusu

ANTALYA'nın Alanya İlçesinde bir otel satışından kaynaklı anlaşmazlık nedeniyle görülen yargılamada davacının, 'etki altına alınmak istendiği' iddiası üzerine hakim davadan çekildi. Çağdaş Hukukçular Derneği de Alanya Başsavcısı M.T. ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi R.K. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Nisan 2016 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başsavcı ve HSYK üyesi hakkında, suç duyurusu

Alanya'da 3 yıldızlı bir otelin el değiştirmesine ilişkin 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava devam ettiği sırada, mülkünün gasp edildiğini iddia eden davacı Mehmet Metin, davanın hakimi Ö.Y.'nin 'tarafsız karar veremeyeceği' iddiasıyla reddini istedi. Bu talep üzerine hakim Ö.Y., görüşünü soran 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne çekilmeyi kabul ettiğine dair yazı gönderdi.

İddiaya göre Hakim Y., mahkemeye gönderdiği yazıda, Başsavcı M.T. aracılığıyla kendisiyle irtibata geçen Mehmet Metin'in avukatı Cem Akduman'ın, müvekkilinin HSYK üyesi R.K.'nın tanıdığı olduğunu söylediğini belirtti. Hakim Y., bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

BAŞSAVCI VE HSYK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Gelişmelerden haberdar olan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı avukat Münip Ermiş, HSYK Başkanlığı'na sunulmak üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı M.T. ve HSYK üyesi R.K.'ya, 'nüfuz ticareti' ve 'yargı görevini etkileme' suçlaması yöneltildi. Başsavcı T. ve HSYK üyesi K. hakkında hem disiplin hem de ceza soruşturması başlatılarak, öncelikle görevden tedbiren el çektirilmeleri ve cezalandırılmaları talep edildi.

Mehmet ÇINAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber