FETÖ gizli servislerle çalıştı

Özel güvenlikten kafeteryalara heryere sızan Paralel Yapı, giremediği yerlerde taşeron kullandı. Taban dini motifle hareket ederken, tavan CIA, MOSSAD, KGB gibi gizli servislerle işbirliği yaptı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Nisan 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ gizli servislerle çalıştı

Kemal Gümüş

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 54 şüpheli hakim ve savcının, Paralel Devlet Yapılanması'na mensup "Yargı imamı- Yargı İmam Yardımcısı-Tayin Heyeti Üyesi Ana Kadro, Üst Düzey Sorumlusu" olarak nitelendirilen şahıslarla irtibatlı olduğu belirtildi. FETÖ'nün, hedeflerine ulaşmak için 'Her yol mubah' anlayışıyla hareket ettiğinin kaydedildiği İddianamede, "Paralel mensubu üst düzey bürokratın dini motiflere göre davranış sergilemesi yasaklanırken, tabanda bulunan cemaat mensuplarının dini motiflerle yaşaması telkin edilmiş. Gerektiğinde CIA, MOSSAD, KGB gibi istihbarat örgütlerinin emrine girmiş, topluma ikiyüzlü davranmış, sonuç alma adına 'her yol mubah' anlayışı içerisinde hareket etmiştir. Bu anlayış cemaat mensuplarına seçilmişlik egosunu aşıladığı gibi herkesin FETÖ mensuplarına hizmet etme yükümlülüğü olduğuna dair faşist bir anlayış meydana getirmiştir" denildi.

PARALEL YARGIÇLAR

İddianamede, şüpheli 54 hakim ve savcının ABD, İspanya, Almanya, Avusturya, Britanya Hint Okyanusu, Sudan ve Fransa'daki Paralel Yapı mensuplarıyla irtibatlı oldukları, örgüt üyeleriyle direkt ya da kurye yoluyla görüşmelerinin bulunduğu, farklı birimlerde çalışan şüpheli hakim ve cumhuriyet savcılarının yurtdışındaki aynı telefon numaraları ile görüşmelerinin örgütsel bağlantıyı ortaya koyduğu kaydedildi.

İSTİHBARATTA GÜÇLÜ

İddianamede şu bilgilere yer verildi: "Kamu kurumlarında, kurum amirinden özel güvenlik görevlisine, kafeterya işletmecisine kadar, özel sektörde, patronun cemaat lehine devşirilemediği zaman, patronun bir altındaki CEO şeklinde örgütlenmiştir. Örgüt üyesinin olmadığı yerlerde taşeronlar kullanılmıştır."

FETÖ elebaşı Gülen, örgütüne hedefe ulaşmak için "herşey mübah" mantığıyla hareket edin talimatı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber