Meclisin bu haftaki gündemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2006 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, bu hafta gündemindeki yasa teklifleri için yine yoğun mesai yapacak.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin olarak AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu'nun verdiği yasa teklifi üzerinde geçen hafta başlayan görüşmeler TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta da devam edecek. Görüşmelerine 2. maddenin oylamasıyla devam edilecek teklif, 8 maddeden oluşuyor.

Teklif, 11 Ekim 2004 tarihinden önce gerekli izinler alınmadan, tarım dışı kullanıma açılmış arazilerin istenilen amaçla kullanımı için kanunun yayım tarihinden itibaren bir yıl içerisinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığına başvurulmasına imkan tanıyor. Hazırlanacak toprak koruma projesine uyulması ve tarım dışı kullanılan tarım arazilerinin her metrekaresi için 5 YTL ödenmesi şartıyla izin verilecek.

Bu teklifin yasalaşmasının ardından Genel Kurulda, AKP Kütahya Milletvekili Abdullah Erdem Cantimur'un SSK ölüm aylıklarıyla ilgili düzenleme yapılması amacıyla verdiği yasa teklifi görüşülecek. Teklif, Anayasa Mahkemesi'nin ilgili yasayı iptal kararı doğrultusunda, ölen sigortalının ölüm tarihi itibarıyla yürürlükte bulunan hükümlere göre aylık alacak hak sahipleri için düzenleme yapıyor.

Bu hafta, TBMM Genel Sekreterlik Teşkilat Kanununda değişiklik içeren teklif ile illerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının mütevelli heyetinde belediye başkanı yerine, kendisinin görevlendireceği belediye başkan yardımcısının görev yapmasına ilişkin yasa teklifinin de Genel Kurulda görüşülmesi bekleniyor.

Bütçe görüşmeleri

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 2007 yılı bütçe görüşmelerini bu hafta da sürdürecek.

Komisyon; yarın Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 21 Kasım Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YURTKUR, YÖK ve 68 üniversitenin bütçesini görüşecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü bütçelerini 22 Kasım Çarşamba günü görüşecek olan Komisyon, 23 Kasım Perşembe günü Sağlık Bakanlığı, 24 Kasım Cuma günü ise Adalet Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay Başkanlığı bütçelerini ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber