20 Kasım 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

20 KASIM 2006 PAZARTESİ GÜNDEMİ

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Manisa'da okul açılışlarına katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 09.00'da, İstanbul'da "İslam Konferansı Örgütüne Üye Ülkelerde Kadının Kalkınmadaki Rolü 1. Bakanlar Konferansı"na katılacak. Erdoğan, saat 12.30'da Ankara'da Bakanlar Kurulu'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, "İslam Konferansı Örgütüne Üye Ülkelerde Kadının Kalkınmadaki Rolü 1. Bakanlar Konferansı"na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Erzurum'da parti il binasında basın toplantısı düzenleyecek.

- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, saat 10.00'da Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu, saat 11.00'de DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i ve saat 14.00'te SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Kültür ve Turizm Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Patent Enstitüsü'nün katkılarıyla, saat 09.30'da Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları İhlalleri ile Etkim Mücadele konulu seminer düzenlenecek.

- Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanatevi El Dekoru Porselen Sergisi, saat 18.30'da açılacak.

- Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Sivil Toplum Meclisi, saat 10.00'da toplanacak.

- Etimesgut Şekerspor Kulübü Başkanı ve futbolcularına saat 14.00'de ödül verilecek.

- Lübnan Büyükelçisi Georges H. Siam, saat 18.00'de milli günleri dolayısıyla resepsiyon verecek.

- TBMM'de madde bağımlılığına karşı sevgi yürüyüşü, saat 10.00'da başlayacak.

- Gaziantep eski Milletvekili ve Kilis eski Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlu CHP Merkez İlçe Başkanı Cahit Çetin'nin öldürülmesi davasının karar duruşması Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

- Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde, saat 10.30'da Proje Danışmanı Prof. Dr. Oğuz Polat ve Koordinatörü Tanzer Gezer, çocuğa karşı cinsel istismarın gün yüzüne çıkartılması projesinin hayata geçirilmesiyle ilgili değerlendirme toplantısı yapacak.

- Dünya Sigara Bırakma Günü kapsamında düzenlenen sigara bırakma eylemi saat 12.30'da Taksim İstiklal Caddesi Odakule önünde başlayacak.

- Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Kadın Kollarının düzenleyeceği "Dünya Çocuk Hakları Günü" ile ilgili basın açıklaması Mecidiyeköy Metro girişi önünde saat 16.00'da gerçekleşecek.

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TCG) ve Konrad Adenauer Stiftung'un (KAS) birlikte düzenlediği yıl sonu değerlendirme toplantısının 6.'sı 20-21 Kasım tarihleri arasında Taksim Elit Otel'de gerçekleştirilecek.

- Türk Edebiyatının önemli romancılarından Bahaeddin Özkişi İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ile saat 15.00'te Beyazıt Devlet Kütüphanesi Konferans salonunda Edebiyatçı Yazar Mehmet Nuri Yardım tarafından hayatı anlatılarak anılacak.

- Ankara/Ziraat - Ayla Yılmaz ve M.Erol Çatal resim sergisi Ziraat Bankası İstanbul Tünel Sanat Galerisi'nde saat 18.00'da açılacak.

- Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'nde saat 13.00'te en ölümcül 4. hastalık KOAH ile ilgili konferans düzenlenecek ve Mizah Üretenler Derneği sigara konulu karikatür sergisi açılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- KalDer tarafından TÜSİAD'ın katkılarıyla 21-22 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak 15. Kalite Kongresi kapsamında düzenlenen ve Baş Hayal Kururcu Rolf Jensen, Asia Boao Forum Genel Sekreteri Long Yongtu, Sıçramalı İyileştirme Gurusu Prof. Dr. Shoji Shiba ve PO CEO'su Jan Nahum söz alacağı "Liderler Forumu", saat 17.00'de gerçekleştirilecek.

- Dünyaca ünlü Kurumsal Motivasyon Gurusu Chester Elton, Türkiye taşımacılık ve lojistik sektörünün öncüsü DHL Express'in konuğu olarak Türkiye'ye geliyor. Kurumsal Motivasyon alanında engin bilgiye ve uluslararası deneyime sahip olan Chester Elton, liderlik konusunda yetkinlikleri artıracak 'Become a 24-Carrot Leader' (24 Havuç Lideri Ol) sunumuyla saat 19.30'da The Marmara Oteli'nde DHL müşterileriyle bir araya gelecek.

- Türk Hava Yolları'nın (THY) 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle, "Sanat İçin Minik Yürekler" adı altında, müzik dinletisi eşliğinde bir ebru gösterisi gerçekleştirilecek.

- Kia'nın Levent Şubesi açılış kokteyli, Anadolu Grubu İcra Başkanı Tuncay Özilhan'ın katılımıyla saat 17.30'da yapılacak.

- TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, Orta Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nun (OKASİFED) davetlisi olarak Çorum'u ziyaret edecek. Ömer Sabancı, ziyareti kapsamında OKASİFED'in düzenleyeceği "AB ve Türkiye Ekonomisi" başlıklı toplantıya katılarak bir konuşma yapacak.

- İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) saat 09.30-17.30 arası "Kişisel Koruyucu Donanımların Piyasa Denetim ve Gözetiminde Paydaıların Rolü" konulu seminer düzenlenecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Talat, Annan ile bir araya geliyor

- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın TSİ 12.30'da BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile bir araya gelmesi planlanıyor. Annan'ın, Cenevre'deki görüşmede Talat'a 2007'nin ilk çeyreğinde başlamasını öngördüğü kapsamlı çözüm müzakerelerine ilişkin bilgi vereceği belirtiliyor.

İsrail'in Gazze operasyonları sürüyor

- Beyt Hanun'da 19 sivilin ölümüne yol açan operasyonlarda, Filistinlilerin saldırı düzenleneceği açıklanan bina çevresinde canlı kalkan olmasından sonra hedefinden vazgeçen İsrail ordusu son olarak hava saldırısında 1 Filistinli'yi öldürdü.

UAEA toplantıları başlıyor

- Uluslararası Atom Enerji Ajansı'nın bir hafta sürecek toplantıları bugün TSİ 12.30'da başlıyor. Görüşmelerde İran ve Kuzey Kore'deki nükleer programların gündemin en önemli konuları olacağı belirtiliyor.

Livni'den Lübnan konferansı

- İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İngiltere'nin başkenti Londra'da "Lübnan Savaşı sonrası Ortadoğu" konulu konferansta bir konuşma yapacak. Livni'nin konuşmasını TSİ 20.00'da yapması bekleniyor.

Kosova Başbakanı Çeku İtalya'yı ziyaret ediyor

- Kosova Başbakanı Agim Çeku, TSİ 18.30'da İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema ile bir görüşme gerçekleştirecek.

SPOR GÜNDEMİ

- Türk Telekom Lig A'da, 14. haftanın son maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile Gençlerbirliği OFTAŞ, Kamil Ocak Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.

- Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fransa'nın FC Girondins de Bordeaux takımıyla deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını, saat 10.30'da Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı basına kapalı tek antrenmanla sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber