Öğretmenler Ankara'ya yürüyecek!...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, yarın Türk Eğitim Sen'e bağlı 108 şube başkanı ve il temsilcinin Ankara'ya yürüyeceğini bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Başöğretmen Ulu Önder Atatürk'e olan sevgi ve sadakati göstermek için her yıl Öğretmenler Günü'nün büyük bir sevinçle kutlandığını belirtti. Atatürk'ün "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır" sözlerini hatırlatan Özcan, Atatürk'ün öğretmenleri el üstünde tutarken, öğretmenlik mesleğinin kutsallığını her platformda dile getirdiğini, ancak günümüzde öğretmenlerin kötü muameleye maruz kaldığını belirtti. Öğretmenlerin ekonomik yönden büyük kayıp yaşadığının altını çizen Özcan, öğretmenlik mesleğinin saygınlığının giderek azaldığını bir dönemde 24 Kasım'ın karşılandığını ifade etti. Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözüm yerinin Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu kaydeden Özcan, bakanlığın eğitim çalışanlarının çığlıklarını kulak tıkadığını ve eğitim çalışanlarını büyük bir çıkmaza sürüklediğini iddia etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Özcan, öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıları ve çözüm taleplerini ilgililere bizzat iletmek amacıyla Tür Eğitim-Sen'in yarından itibaren 108 şube başkanı ve il temsilcisiyle Ankara'ya yürüyüş yapacağını bildirdi. Özcan, Merkez Yönetim Kurulu'nun da Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelecek olan şube başkanlarıyla birlikte 23 Kasım günü Anıtkabiri ziyaret edeceklerini ardından da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile görüşeceklerini kaydetti. Özcan, söz konusu görüşmede hazırlanan raporları Bakan Çelik'e sunarak eğitim çalışanlarının taleplerini kendisine ileteceklerini belirtti. Özcan, "Umuyoruz ki Sayın Bakan Eğitim çalışanlarına 24 Kasım öncesi bir müjde olarak eğitim çalışanlarının beklentilerinin karşılanacağını sözünü verir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber