Su hırsızlığına 9 bin YTL ceza

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Aksaray Belediyesi, tarlasından geçen içme suyu şebeke hattından evine kaçak su hattı çeken kişiye 9 bin YTL ceza verdi.

Aksaray Belediyesinden alınan bilgiye göre, belediyenin Su ve Kanal İşleri Müdürlüğüne yapılan bir arıza ihbarı, şehre içme suyu sağlayan ana şebeke hattından kaçak yollarla su alındığını ortaya çıkardı.

Laleli Mahallesi'nde bir tarla içinde su sızıntısı olduğunun bildirilmesi üzerine ekipler, belirtilen adrese giderek çalışmalara başladı.

Ekipler, içme suyu ana şebeke hattına ulaştıklarında, borunun delindiğini ve bağlanan başka bir boruyla kaçak su kullanıldığını belirledi.

Olayla ilgili raporun sunulduğu Belediye Encümeni, ilk toplantısında aldığı kararla ana boruya büyük tahribat verip kaçak olarak su alan tarla sahibine 9 bin YTL ceza uygulanmasını kararlaştırdı.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, ''cezanın Aksaray'da bugüne kadar verilen en yüksek ceza olduğunu, kaçak su kullananların Aksaray'ın, özellikle tüyü bitmedik yetimin hakkını gasp ettiğini'' söyledi.

Şehirde yaşayan herkesin aldığı hizmetin bedelini ödemesi gerektiğini vurgulayan Palta, ''Üzülerek görüyoruz ki bazı vatandaşlarımız içme suyunu kaçak olarak kullanmaktadır. Bu bir hırsızlıktır ve suçtur. Diğer hırsızlık olaylarından hiçbir ayrıcalığı yoktur'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber