Biri zihinsel ve konuşma engelli, diğeri daha 14 yaşında

Aydın'da 20 yaşındaki zihinsel engelli gencin 2 yıl boyunca cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. İki ayrı taciz haberi de İstanbul ve Edirne'den geldi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Nisan 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Biri zihinsel ve konuşma engelli, diğeri daha 14 yaşında

Akılalmaz olay Aydın'ın Germencik ilçesinde yaşandı. Engelli annesiyle birlikte yaşayan 20 yaşındaki konuşma ve zihinsel engelli Ç.Ö., yaklaşık 1 aydır kendisine sahip çıkan Germencik Birlik şoförlerine yardım etmek için durağa gelip gitmeye başladı. Minibüs şoförü S.A., engelli gencin duraktaki bir kişiye H.T. isimli şahsın kendisine tecavüz ettiğini söylediğine kulak misafiri oldu. Durumu hemen gencin annesine bildiren minibüs şoförü, onu da alarak Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitti.

Ekipler hızla harekete geçti. Cumhuriyet Savcısının başlattığı soruşturma kapsamında güçlükle yaşadıklarını anlatan zihinsel engelli genç, şüpheliyi işaret ederek gösterdi. Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine kondu.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine biri İzmir'de diğerleri de Aydın'da olmak üzere S.Ç., T.E., E.Ç. ve A.Ö. isimli dört şüpheli daha gözaltına alındı. Askerde olan K.A'nın ise ifadesinin alınması için işlem başlatıldı.

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen zihinsel engelli gencin vücudunda tecavüz emarelerine rastlanıldığı öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Germencik adliyesine sevk edilen zanlılardan ikisi daha tutuklanarak cezaevine gönderildi. İki şüpheli ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, ilçe merkezindeki bir parkın tuvaletinde özürlü gence 2 yıl boyunca farklı zamanlarda tecavüz ettikleri iddia edildi. Soruşturma kapsamında başka gözaltıların da olabileceği bildirildi.

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLECEK

Germencik Adliyesi'nde kendisine tecavüz ettiği ileri sürülen şüphelileri teşhis eden ve bu sırada oldukça korktuğu gözlenen yüzde 61 oranında engelli genç, devlet korumasına alınarak rehabilitasyon merkezine yerleştirildi. Duruşmalara psikolog eşliğinde katılacak olan gence aynı zamanda psikolojik destek verileceği öğrenildi.

14 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNA TACİZ İDDİASI

Edirne'nin Keşan ilçesinde 14 yaşındaki M.C.'ye, cinsel ilişki teklif edip, kabul etmemesi halinde zorla ilişkiye gireceklerini söyledikleri iddia edilen 16 yaşındaki T.K. ve 17. yaşındaki R.C., jandarma tarafından gözaltına alındı.

Olay, Paşayiğit Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, iki şüpheli, aynı mahallede oturan kız çocuğunun yanına gitti ve kendileriyle cinsel ilişkiye girmemesi halinde zorla ilişkiye gireceklerini söyledi. Olay yerinden kaçmayı başaran kız çocuğu, durumu ailesine anlattı. Ailenin şikayeti üzerine zanlılar yakalanarak, gözaltına alındı.

Zanlılar ifadelerinde durumun "yanlış anlaşılmadan" kaynaklandığını belirtti ve suçlamaları reddetti. İşlemlerin ardından, 'cinsel taciz' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen T.K. ve R.C. serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

OKULDA TACİZ SKANDALI

İstanbul Sultangazi'de bir ilköğretim okulunda okuyan 13 yaşındaki kız öğrencinin ailesi, çocuklarının hizmetlinin tacizine uğradığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

"ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ"

Ailenin iddiasına göre, 7'nci sınıfta okuyan kızları, okulun hizmetlisi K.E.'nin birden fazla fiziki ve sözlü tacizine uğradı. Psikolojisi bozulan kızlarının olayı ağlayarak anlattığını belirten aile, şahsın, kızlarını olayı anlatması durumunda ölümle tehdit ettiğini de öne sürdü.

Aile, hizmetliyi hem okul yönetimine şikayet etti, hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde, küçük kızın arkadaşlarının da tacize uğradığını söylediği belirtildi. Okulda tacize uğradığı öne sürülen öğrenci sayısının da 10-15 arası olduğu iddia edildi.

OKULDAN UZAKLAŞTIRILDI

Önceki gün yapılan şikayetin ardından okul yönetimi şüpheli hakkında idari soruşturma başlatarak görevinden uzaklaştırıldı. Savcı ise şikayet edilen K.E.'nin ifadesinin alınması için adliyeye getirilmesini istedi. Savcı, kız öğrencinin çocuk izleme merkezinde ifadesinin alınmasını da talep etti. Savcı ayrıca bu ifade doğrultusunda tacize uğrayan başka öğrenciler olup olmadığının belirlenmesini istedi. Polisin ise henüz şüpheliye ulaşamadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber