CHP ve HDP'li vekiller dosyaların detaylarını öğrenmeye çalışıyor

AK Parti'nin dokunulmazlığın kaldırılması teklifini Meclis'e sunmasının ardından özellikle CHP ve HDP'li vekiller telaşlandı. Anayasa Komisyonu'nu telefon yağmuruna tutan milletvekilleri, kendileriyle ilgili dosyaların detaylarını öğrenmeye çalışıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Nisan 2016 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP ve HDP'li vekiller dosyaların detaylarını öğrenmeye çalışıyor

AK Parti'nin, dokunulmazlık dosyalarının doğrudan yargıya gönderilmesini sağlayacak olan teklifini TBMM Başkanlığı'na vermesiyle birlikte özellikle CHP ve HDP'li vekiller, Meclis'te kendileri hakkında bekleyen fezlekelerin peşine düştü. Çoğunluğunu CHP'lilerin oluşturduğu milletvekilleri, dosyalarının içeriğini öğrenebilmek için Anayasa Komisyonu'nu telefon yağmuruna tuttu. TBMM'ye son olarak HDP'den Selahattin Demirtaş, İmam Taşçıer, Nursel Aydoğan, Ferhat Encü, CHP'den Mustafa Akaydın, Metin Lütfi Baydar, Fikri Sağlar ve Cemal Okan Yüksel hakkındaki dosyalar ulaştı. Son gelenlerle birlikte Meclis'e ulaşan dokunulmazlık dosyalarının sayısı 563'e yükseldi.

FEZLEKELİ 129 VEKİL

Yeni gelen dosyalardan 5'i HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a ait. Demirtaş, 62'ye ulaşan fezlekeyle, Meclis'te en fazla dosyaya sahip isim. Fezlekelerin 44'ü AK Parti, 170'i CHP, 328'i HDP, 16'sı MHP ve 5'i de Meclis'teki tek bağımsız milletvekili olan Aylin Nazlıaka'nın. 25 AK Parti'li, 51 CHP'li, 45 HDP'li, 7 MHP'li hakkında fezleke bulunuyor. Bağımsız Nazlıaka ile birlikte bu sayı toplamda 129'a ulaştı.

KARARLILIĞI GÖRÜNCE...

Dokunulmazlık konusu tartışılmaya başladığı günden buyana dosyalara ilişkin en fazla merak da, CHP ve HDP'li milletvekillerinden geldi. CHP ve HDP grup başkanvekilleri, Anayasa Komisyonu'ndan sadece kendi partilerinin değil, Meclis'teki tüm dokunulmazlık dosyalarını istedi. Ancak Anayasa Komisyonu, başka partilerin milletvekillerine ait dosyaların verilmesinin hem 'kovuşturma ve soruşturmanın gizliliği' hem de 'kişisel bilgilerin mahremiyeti' açısından uygun olmayacağı gerekçesiyle bu dosyaları paylaşmadı. Bunun üzerine CHP grup başkanvekilleri, sadece kendi milletvekillerine ait dosyaları almak istedi. Daha sonraki süreçte de, Anayasa Komisyonu üyesi milletvekillerinin, komisyona gelerek dosyaların detaylarına bakabilecekleri belirtilince, komisyon üyeleri kanalıyla bilgilere ulaşmaya çalıştılar.

TELEFON YAĞMURU BAŞLADI

Son olarak AK Parti'nin, dokunulmazlık dosyalarını doğrudan yargıya gönderecek anayasa değişikliği konusunda kararlı olduğunun görülmesiyle birlikte bizzat milletvekilleri Anayasa Komisyonu'nu telefon yağmuruna tutarak kendileriyle ilgili dokunulmazlık dosyalarının detaylarına ulaşmaya çalıştı.

Artık gerekeni yapın!

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, "Meclis'te terör örgütünün siyasi sözcülüğünü yapan, bizlerin ödediği vergilerle maaş alan milletvekilleri var. Onlara gerekenin bir an önce yapılmasını istiyoruz" dedi. Şehit aileleri ve gaziler olarak terör suçları için idam cezası getirilmesini istediklerini vurgulayan Uran, "Bu bizim yıllardır dile getirdiğimiz bir şey. Hiçbir terör örgütünün, hiçbir siyasi talebinin karşılanmamasını ve muhatap alınmamasını istiyoruz. PKK'nın sözcülerine her maaş ödendiğinde içimizkan ağlıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber