Vatandaşa tek adımda hizmet

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeşil kart, muhtaçlık belgesi düzenlenmesi gibi işlemlerde, başvuru sahiplerinin durumları kurulacak bir büroda tek elden takip edilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "tek adımda hizmet" uygulamasının başlatılmasına ilişkin bir genelge yayımladı.

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan genelgede, valilik ve kaymakamlıklarda ilgili mevzuat gereğince yürütülmekte olan yeşil kart, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı yardımı, asker ailelerine sağlık cüzdanı verilmesi, yaşlılık ve sakatlık aylığı bağlanması ile muhtaçlık belgesi düzenlenmesi işlemlerinde, başvuru sahiplerinin gerekli şartları taşıyıp taşımadıklarının konuyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından araştırılması gerektiği anımsatıldı.

Zamandan tasarruf edilecek

Genelgeye göre, illerde ve toplam nüfusu 50 bini geçen ilçelerde bu kapsamda şu işlemler yapılacak:

Vali ve kaymakamlarca, başvuru sahibi vatandaşların durumlarının tespitine yönelik araştırmaların yetkili birimlerden görevlendirilen memurlar eliyle yürütüleceği bir büro tahsis edilecek. Bu bürodan nüfus, vergi, tarım, tapu, trafik ve sosyal güvenlik kayıtlarına elektronik ortamda ulaşılması sağlanacak.

Vali ve kaymakamlar tarafından büronun işleyişine ilişkin bir uygulama yönergesi hazırlanacak, iş ve işlemlerin süreleri ve standartları belirlenerek vatandaşa duyurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber