Trafiği aksatana 'can yakan' ceza

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kent genelinde devam eden yol yapım ve kavşak inşaatlarında trafiğin aksamasına neden olan 9 müteahhit firmaya ceza yağacak. Cezaların milyonlarca YTL'yi bulacağı belirtiliyor.

İstanbul'da son 2-3 günde TEM otoyolu üzerinde yaşanan yoğunluk, sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı da isyan ettirdi. Topbaş, müteahhit firmaları suçlayarak, encümen tarafından işlerini aksattığı tespit edilen firmalara milyon YTL'lik cezalar kesileceğini söyledi. Topbaş bugün olağanüstü toplanacak encümen tarafından müteahhit firmalara cezalar kesileceğini bildirdi. "Saldım çayıra, mevlam kayıra şeklinde iş yapılıyor" diye konuşan Topbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Burası İstanbul. Başka İstanbul yok. Dünya kentinde, iş ahlakının da bu kente yakışır boyutta olması lazım. 24 saat esasına göre çalışılmadığını, servis yollarının açılmadığını, trafiğe ve vatandaşa saygılı davranılmadığını tespit ettik. Artık yeni bir dönem başlatıyorum, bu konuda kesin talimatı verdim, 'mutlaka canlarını yakın' dedim. 'İşini zamanında yapıp bitirmiyorsa ödeme yapmayın, paralarını vermeyin' dedim. Bizi üzenleri biz de üzeceğiz, paralarını ödemeyeceğiz, encümen kanalıyla ağır para cezaları vereceğiz. Gerekirse işi feshetme noktasına kadar gideceğiz. Yanlış yapanları affetmeyeceğiz. 2010 kültür başkenti İstanbul'da bunu yapmaya hakları yok."

"İETT ARAZİSİ SATILACAK"

Topbaş, İstanbul'un ulaşım sorununu çözmek için Büyükşehir Belediyesi'ne ait gayrimenkullerin de satılacağını belirterek "İETT'nin Levent'teki arazisinin satışından iyi para bekliyoruz. Yıl sonuna kadar satışını tamamlamayı düşünüyoruz. Ayrıca İGDAŞ başta olmak üzere şirketlerdeki değerleri satarak bir kaynak oluşturmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber