Öğrenciye öğretmenlerden dayak iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da ilköğretim 6'ncı sınıf öğrencisi A.M.O'nun, öğretmenleri tarafından tekme tokat dövüldüğü iddia edildi.

Çocuklarının durumunu öğrenmek için okula giden aile ise, yöneticiler tarafından tehdit edildiklerini öne sürdü. Aile, okul yönetimi ve öğretmen hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

6'ıncı sınıf öğrencisi 11 yaşındaki A.M.O., 3 gün önce okuldan eve döndü. O.'nun vücudunun çeşitli yerlerinde kızarıklık ve çizikler bulunduğunu gören ailesi, olayı anlatmasını istedi. A.M.O., annesi İsmihan O.'ya öğretmeni Mehmet Emin Yanar ile okul müdür yardımcısı Süleyman Eşen'den dayak yediğini söyledi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan O., yaşadıklarını anlattı:

?Bir gün önce kız arkadaşlarımızla teneffüste tartıştık. Onlar da öğretmenlere şikayet etmiş. Derste bir öğrenci gelerek beni çağırdı. Mehmet Emin Yanar öğretmenimiz koridorda beni tekme tokat dövdü. Daha sonra sınıfa döndüm. Ancak bir süre sonra tekrar beni dersten çağırdılar. Bu kez okul müdür yardımcısı Süleyman Eşen, beni odasında tekme tokat dövdü.?

A.M.O., bir başka öğretmenin, geçen hafta astım hastası olan bir öğrenciyi okulun etrafında beş tur koşturduğunu da iddia etti.

POLİS BABAYA ?SENİ SÜRDÜRÜRÜM' TEHDİDİ

Dayak iddiasından bir gün sonra okula giden A.'nın okul yönetimi tarafından tekrar çağrıldığını belirten anne İsmihan O., ?Oğlum okula gittiğinde ?Allah günah yazar. Beni öğretmenlerim dövmedi. Ailem dövdü.' diye bir kağıda yazı yazdırmışlar.

Polis memuru eşim Osman O.'la birlikte okula gittik. Çocuğumuza neden dayak attıklarını sorduk. Okul müdür yardımcısı Toraman Yılmaz eşime, ?Seni buradan sürdürürüm. Sen bu şekilde bize soru soramazsın? diyerek bizi okuldan kovdu.? dedi.

Aynı okulda öğrenim gören 8'inci sınıf öğrencisi F.A. da, olayı doğruladı. Bazı öğretmenlerin dayağı alışkanlık haline getirdiğini öne sürdü.

O. ailesi, okul yönetimi ve çocuklarını döven öğretmenler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Okul yönetimi ve dayak olayına adı karışan öğretmenler ise olayla ilgili açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber