Bakan Çelik, Türk Eğitim Sen başkanı ile görüştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS sisteminin ortaöğretimin alt kademelerini katlettiğini belirterek, "Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararlar öğrencilerin yüzde 100 lehine" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türk Eğitim Sen Başkanı Şuayip Özcan ve 81 şube başkanını kabul etti. Çelik, Başöğretmen Salonu'nda yaptığı konuşmada, "Eğitimi ideolojik kısır saplantılara, küçük siyasi hesaplara kurban eden zihniyet eğitimi katleden zihniyettir" diye konuştu.

1978 yılında Türkiye'de 203 bin öğretmen bulunduğunu, dönemin iktidarının sol görüşlü derneklerin referansı ile 76 bin kişiyi 4 ayda eğiterek öğretmen yaptığını söyleyen Çelik, "Eğitime yönelik en büyük darbe budur. O dönemin iktidarı maalesef olaya siyasi ve ideolojik olarak bakmıştır" ifadesini kullandı.

Eğitim sistemine ilköğretimden yükseköğretime kadar bir bütün olarak bakılması gerektiğini kaydeden Çelik, "ÖSS gibi sınavlar ortaöğretimin alt kademelerini mahvediyor" dedi. Çelik, 17. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararların yüzde yüz öğrencilerin lehine olduğunu belirtti. Birilerinin Türkiye'de kaos oluşturmaya çalıştığını ileri süren Çelik; laik-anti laik, türbanlı-türbanlı olmayan, doğulu-batılı gibi kavgaların ülke aleyhine olduğunu söyledi. Çelik, "Bunlardan kimse siyasi nema beklentisi içerisinde olmamalı" dedi.

Eğitim çalışanlarının özlük ve mali hakları konusunda çalıştıklarını ifade eden Çelik, "Memleket birileri tarafından hortumlanıp götürülmüş. Neticede ülkenin vaziyeti belli. Sizin ihtiyaçlarınızla imkanları örtüştürmek bizim görevimiz. Bana sitem etmenizi yadırgamıyorum. Ama sizin özlük haklarınızla en az sizin kadar ilgileniyoruz" ifadesini kullandı.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayyip Özcan da açıklamasında; okulların güvenilir eğitim öğretim alanları olmaktan hızla uzaklaşmaya başladığını belirterek, "Artık, şiddet, taciz, madde bağımlılığı gibi olaylar konuşulmaya başlanmıştır" dedi.

Özcan konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Türk Eğitim Sen olarak; sorumlu sendikacılık anlayışı gereği, eğitim ve eğitim çalışanlarının yaşadığı problemlerin, bir an önce çözülmesinin ülke geleceği bakımından önemini vurgulamak, birtakım sözde sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının Atatürk'ü unutturma gayretlerinin tam tersine, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e ve önceliklerine, azziz milletimizin dikkatini bir daha çekmek ve kamuoyunun eğitimi ile ilgili hassasiyetini canlı tutmak amacıyla; 81 ilden 21 Kasım tarihinde başlattığımız yürüyüşü bugün Ankara'da sona erdirmiş bulunmaktayız".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber