CHP: Öğretmenlik yan meslek haline getirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, öğretmenlerin bayramlarını çok buruk kutladıklarını belirterek, "Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı'nda uygulanan kadrolaşma kuşatmaya dönüşmüş, bakanlık, merkez ve taşra teşkilatları laik demokratik çağdaş Cumhuriyet'in gereklerine uymayan, Cumhuriyetle ve anayasayla sorunu olan yöneticilerin karargahı haline dönüştürülmüştür" dedi.

Baykal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. "Sevgili öğretmenler, unutmayınız ve unutturmayınız, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün dediği gibi, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diyen Baykal, bütün meslek grupları içerisinde saygınlığı en çok hak eden mesleklerden birinin hiç kuşkusuz kutsal öğretmenlik mesleği olduğunu kaydetti. Kendilerinden hak ettikleri saygınlık bile esirgenen öğretmenlerin bayramlarını çok buruk kutladıklarını bildiğini ifade eden Baykal, "Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı'nda uygulanan kadrolaşma kuşatmaya dönüşmüş, bakanlık, merkez ve taşra teşkilatları laik demokratik çağdaş Cumhuriyetin gereklerine uymayan, Cumhuriyetle ve anayasayla sorunu olan yöneticilerin karargahı haline dönüştürülmüştür. Bugünkü Bakanlık yöneticilerinin niyetleri ve Türk Milli Eğitim sistemini taşımak istedikleri nokta ise son Milli Eğitim Şurası'nda tüm çıplaklığıyla kendini göstermiş, katsayı gölgesinde geçen şura, iktidarın siyasi rant amacına yönelik hesaplarını gözler önüne sermiştir" dedi.

Okullarındaki huzurla güven ortamının yerini, kargaşayla şiddet ortamının aldığını kaydeden Baykal, okulların uyuşturucunun, argonun, hurafenin kıskacına sokulduğunu; öğrencilerle öğretmenlerin can güvenliğinin bile annelerin babaların, ailelerin korkulu rüyası haline geldiğini belirtti. Baykal, AK Parti iktidarının uyguladığı yanlış politikalar sonucu Türk Milli Eğitim sisteminin son dört yılda büyük bir güven, nitelik ve başarı sorunu yaşadığını, öğretmenlerin üzerinde kabul edilemez bir baskı, sindirme ve yıldırma politikası uygulandığını, öğretmenlerin ekonomik, demokratik ve özlük hak taleplerinin dahi, bazen polis copuyla, bazen sürgün ve disiplin cezalarıyla engellendiğini savundu.

AK Parti'nin bu konuda taşıdığı en büyük sorumluluğun ise, öğretmenliği meslek olmaktan çıkarıp, yan uğraş, bir fason görev haline getirmesi olduğunu savunan Baykal, "Çok güç de olsa her koşulda eğitim yapılır ama öğretmensiz eğitim olmaz, olamaz. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, Cumhuriyetimizin laik, çağdaş, demokratik niteliklerine, devletimizin üniter yapısına yönelik her türlü iç ve dış tehdit cumhuriyet öğretmenlerinin de azim ve kararlılığıyla engellenecektir. Sevgili öğretmenler, unutmayınız ve unutturmayınız, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün dediği gibi, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Bu inanç ve güvenle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, 24 Kasım öğretmenler gününüzü içtenlikle kutluyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber