19 ilde elektrik kesintisi yaşandı

Ülke genelinde bazı illerimizde elektrik kesintileri yaşandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2016 23:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
19 ilde elektrik kesintisi yaşandı

Elektrik kesintilerinin yaşandığı iller ise şöyle;

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Van, Hakkari, Trabzon, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Samsun, Gaziantep, Rize, Sakarya, Mersin, Yalova, Kayseri, Düzce, Adana.

BEDAŞ ve AYEDAŞ'IN İNTERNET SİTELERİ ÇÖKTÜ

Yaşanan elektrik kesintilerinin ardından BEDAŞ ve AYEDAŞ'ın resmi internet sitelerine erişim sağlanamıyor.

İLK AÇIKLAMA BEDAŞ'TAN GELDİ

İstanbul'un Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Esenler ve Küçükçekmece ilçelerinde, teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi yaşandığı bildirildi.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'den (BEDAŞ) yapılan açıklamada, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) işletimindeki enterkonnekte sisteminde teknik arıza meydana geldiği belirtilerek, "Bugün saat 22.30'da TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleşmiştir. TEİAŞ sisteme enerji verdikçe BEDAŞ da kademeli olarak elektrik sağlamaya başlayacaktır." ifadelerine yer verildi.

İstanbul'da elektrik kesintisinden Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyükçekmece, Esenler ve Küçükçekmece ilçelerinin etkinlendiği aktarılan açıklamada, "TEİAŞ'tan sisteme enerji gelene kadar, kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için BEDAŞ, tüm kaynakları seferber ederek, çeşitli bölgelerden aktarmak sureti ile kademeli olarak elektrik sağlayacaktır." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber