PKK'da Panik Korku Kaçış

Üst üste yediği darbelerle ağır kayıplar veren terör örgütü PKK'da yaşanan panik ve korku telsiz konuşmalarına yansıdı. Ölüme terk edildiklerini anlayan teröristler, örgütten kaçmaya başladı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Nisan 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK'da Panik Korku Kaçış

Güvenlik güçlerinin karalılıkla sürdürdüğü operasyonlarda tarihinin en ağır darbesini yiyen PKK'nın, dağılma noktasına geldiği, teröristlerin örgütü içi isyana başladığı telsiz konuşmalarına yansıdı. Şırnak Uludere'de teröristlerin telsiz konuşmalarını takibe alan güvenlik güçleri, Kureşin Tepe mevkiinde örgüte ait 4 odalı bir mağaraya ulaştı. Teröristler, askerlerin yaklaştığını görünce silahlarını da bıraktıkları mağaranın girişini el yapımı patlayıcılarla tuzaklayıp kaçtı.

CEPHANELİK BULUNDU

Operasyona katılan Özel Harekat Timleri, telsiz konuşmalarından öğrendikleri patlayıcıları etkisiz hale getirdi. Mağarada, bir Doçka uçaksavar, 1 adet Bixi makineli tüfek, bir RPG-7 roketatar, 250 elektrikli fünye, 54 dinamit lokumu, çok sayıda el yapımı patlayıcı ve mühimmat buldu.

Teröristlerin dinlemeye takılan telsiz konuşmalarında, örgüt içi isyanın başladığı ve operasyondan sağ çıksalar bile terk edildikleri ortamda pislikten ölecek duruma geldikleri gözler önüne serildi. Kureşin Tepe'deki 'Destan' kod adlı terörist ile Irak'ın kuzeyindeki 'Gabar' kod adlı telsizci arasındaki konuşma örgütteki paniği ortaya koydu.

PİSLİĞİMİZDE ÖLECEĞİZ

Destan: TSK her gün başımızda İHA uçuruyor. Sığınağın içine sıkıştık. Tepeyi geçen gün uçaklar bombaladı. İki heval öldü. Dışarıya da çıkamıyoruz gömmek için.

Gabar: Moralinizi bozmayın. Dayanın. Yeriniz tespit etmediler değil mi?

Destan: Hayır, tespit etseler çoktan ölmüştük, ne kadar dayanacağız, niye buradayız? Bunu yukarı ilet.

Gabar: İsyan yok, isyan yok. En azından her gün çatışmaya girmiyorsunuz. Yakında kırsala dönüşler başlayabilir. Sizin konumunuz o gelecekler için çok önemli, dayanın.

Destan: Yaşamsal sorunlar çıktı. Yiyeceğimiz bitmek üzere. Erzak gelmiyor. Temizlik sıkıntıları yaşıyoruz. Tuvalet için dışarıya açığa çıkamıyoruz bile. Kokudan ve mikroptan öleceğiz.

Gabar: Yanındakilere de söyle şikayet edip durmasınlar. Arkadaşlar ilçelerde zor durumda. Bir de siz sorun çıkartmayın.

Destan: Burada ast üst ilişkisi kalmadı. Beni dinlemiyorlar. Adamları mı vurayım?

Gabar: Sürekli değerlerimizi anlat. Görevinizin çok kutsal olduğunu anlat.

ÖLDÜR TALİMATI

'Gabar' kod adlı telsizci konuşmada 'Destan' kod adlı teröriste, zayıflık gösteren olursa 'herkesin içinde öldür' talimatı da veriyor.

Destan: Arkadaşlar sığınak içinde sürekli oturmaktan uyuyup kalıyorlar. Uyku hastalık haline geldi. Dün gece iki nöbetçi kaçmış. Kaçanlar teslim olursa deşifre oluruz. Diğerleri de kıpırdanıyor.

Gabar: Zayıflık gösterenleri cezalandır taviz verme. Gerekirse herkesin içinde birini vur.

Destan: İki kişi zaten kaçtı. Kaldık 10 kişi. Bu tür bir hareket tam dağılma getirir. Asker sürekli yakınlarda dolaşıyor. Kafamızı dışarı çıkaramıyoruz. Uçaklar sürekli uçuyor. Buraları terk edelim diyorum.

Gabar: Çok sıkışırsanız gece terk edin, çatışmaya girmemeye çalışın. Basmalı tuzak hazırlayın. İçeri girdiklerinde havaya uçsunlar.

Destan: Tamam.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber