Bu iddiaların önüne geçilmesi mümkün...

Memur alımında, objektif yerleştirme yapılmasına, 1999 yılında başladı. Ancak üniversitelere akademik personel alımına ilişkin olarak her gün yeni bir iddia mail adresimize ulaşmaktadır. Son iddia Kocaeli Üniversitesinin Haziran ayındaki akademik personel alımına ilişkin... Bize iletine bilgilerde, ilan edilen 4 okutman kadrosundan birisine, Eğitim Sen Genel Başkanı Aladdin Dinçer'in oğlunun, diğerine ise üniversitede görevi bir öğretim elemanının oğlunun atandığı belirtilmekte ve bu atamalar eleştiri konusu yapılmaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14 Haziran'da, sitemizde de yer alan ilanda, 4 adet okutman kadrosu bulunmaktaydı. İlana göre, Beden Eğitimi ve Spor YO bir kişi, Karamürsel BESYO iki kişi ve Rektörlük bir kişi olmak üzere, Beden Eğitimi bölümü mezunlarından 4 Okutman alınacaktır.

Bu Okutman kadrolarına 50'ye yakın kişi başvurmuştur. Kadrolardan birisine Eğitim Sen Başkanı Aladdin Dinçer'in oğlu Özgür Dinçer atanmıştır.

Kadrolardan bir diğerine ise Zeki Kutlu atanmıştır. Kutlu'nun referansının ise eski kocaeli valisi ve şuan Cumhurbaşkanı Genel sekreteri, Kemal Nehrozoğlu olduğu iddia edilmektedir.

Üçüncü okutman kadrosuna ise Kocaeli üniversitesi beden eğitimi ve spor yüksek okulunda görev yapan öğretim görevlisi Yaşar Erdoğdu'nun oğlu Koray Erdoğdu atanmıştır.

Dördüncü okutman kadrosu ise boş kalmıştır. Bunun nedeni olarak da buraya alınacak kişinin isminin yerel basında çıkması olduğu belirtilmektedir.

Burada şu husus belirtmek istiyoruz: Buraya atanan her üç okutman'da gerçekten kendi kişisel başarıları ile buraya atanmaya hak kazanmış olabilirler. Şuanki mecvut mevzuat bağlamında bunun böyle olduğunu kabul etmek gerekmektedir. Ancak üniversitelere personel alımında Danıştay'ın sık sık iptal kararı verdiği ve YÖK'ün MEB'in bir uygulaması ise Danıştay'a iptal davası açtığı sözlü sınav/uygulamalı sınav/ mülakat uygulaması tam anlamıyla kaldırılmadığı sürece bu iddiaların sonu alınmayacaktır.

YÖK'ün hem kamunun vicdanını rahatlatmak hem de objektif bir alım sistemini yerleştirmek amacıyla bir an önce gerekli düzenlemeleri yapması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber