Tapu'nun çehresi değişiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2006 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, kurumun logosundan hizmet anlayışına, tapu sicil müdürlüklerindeki oturma düzeninden bürokrasinin azaltılmasına kadar, bir dizi değişikliğe hazırlanıyor.

Kurum için belirlenecek ?yeni imaj?, pilot bir müdürlükte uygulamaya konulacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Zeki Adlı, Tapu Sicil müdürlüklerindeki iş yükünün çok fazla olduğunu, yılda yaklaşık 15 milyon insana hizmet verildiğini belirterek, ?ufak tefek bazı aksaklıklar? yaşanabildiğini kaydetti. Vatandaşların kuruma yönelik algısını güzelleştirmek istediklerini dile getiren Adlı, bu yönde bir imaj ve vizyon çalışması yürüttüklerini ifade etti.

Bu alanda, dıştan, uzman bir bakışa ihtiyaçları olduğunu belirten Adlı, TÜBİTAK'a bağlı Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsünden (TÜSİDE) yetkililerle görüştüklerini, bazı özel şirketlerle de bir araya geleceklerini söyledi. Zeki Adlı, uzman ekibi belirledikten sonra çalışmanın netleşeceğini ve Ankara veya yakın bir ilde pilot uygulama yapılacağını bildirdi.

YÖNETİCİLER, EĞİTİME ALINIYOR

Adlı, çalışma çerçevesinde, kurumun logosundan hizmet anlayışına, müdürlüklerdeki oturma düzeninden bürokrasinin azaltılmasına kadar köklü bir değişikliğe gidileceğini belirterek, özellikle vatandaşa daha pratik hizmetin nasıl sunulacağı üzerinde duracaklarını söyledi.

Projenin maliyetine ilişkin soru üzerine Adlı, maliyetin, ?uzman grup? belirlendikten ve pilot uygulama şekillendikten sonra netleşeceğini ifade etti.

Zeki Adlı, projeye altyapı oluşturmak için bilgisayar ve diğer ihtiyaçlara yönelik bazı alımlar yaptıklarını, eğitim çalışmalarına da hız kazandırdıklarını dile getirdi.

Bu çerçevede, tapu ve sicil müdürlüklerinde görevli 900 yöneticiyi, iki gruba ayırarak, Antalya'da bir araya getirdiklerini kaydeden Adlı, 450 kişilik grubun geçen hafta eğitim gördüğünü, ikinci grubun da bu hafta eğitime alındığını ifade etti. Akademisyenlerin ve uzmanların yer aldığı 3'er günlük eğitimlerde, ?sahtecilik nedir, nasıl önlenir, ekip çalışması nasıl yürütülür, nasıl daha iyi hizmet sağlanır? gibi konuların işlendiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber