Kamil Koç'ta 1 YTL'ye otobüs bileti başladı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamil Koç seyahat firması, Ulaştırma Bakanlığı'na yaptığı "1 YTL'ye yolcu taşıma talebi"nin bakanlık tarafından kabul edildiğini açıkladı. Kamil Koç, internet sitesinde yayımladığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı'nın verdiği izin çerçevesinde 06.00-18.00 saatleri arasındaki tüm seferlerde 39, 40, 41 ve 42 numaralı koltukların terminal ve otogarlarda 1 YTL'den satışa sunulduğunu açıkladı.

30 ARALIK'A KADAR: İnternet sitesinde, kampanyanın 30 Aralık 2006 tarihine kadar devam edeceği ve gelen taleplerin adil dağılımını sağlamak amacıyla biletlerin dilimler halinde satışa sunulacağı belirtildi. Kamil Koç İcra Kurulu Başkanı Sena Kaleli firmanın internet sitesindeki "Kamil Koç'tan 1YTL'lik satışlarla ilgili TOFED ve diğer yorumlara cevap" başlıklı yazısında, şu görüşleri dile getirdi:

REKABET İÇİN DEĞİL: "Kamil Koç, bu uygulamayı, ne sektöründe, ne de alternatif taşıma sektörlerinde rekabet yaratmak veya varolan rekabeti hızlandırmak amacıyla başlatmadı. Eğer, böyle bir hak varsa, bizlerin de yararlanmasının ádil olacağı, vatandaşın bizim niye böyle bir uygulama yapmadığımız sorularına cevap verme gereği doğduğu, zaten, ádil olmayan şartlarda rekabetin var olduğu, bu adaletsizliğin, kullanılan yakıta uygulanan duble vergilerle başladığı düşüncesiyle bu uygulama düşünüldü.

MAZOT VERGİSİNE TEPKİ: Bakanın kendi ağzından duyuru yapmasını, mazotta, dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan vergilendirmenin yapılmasını sektöre karşı bir eylem olarak görüyoruz. Nitekim, dünyanın hiçbir ülkesinde akaryakıttan alınan vergilerin tutarı, gelir ve kurumlar vergisi tahsilátını aşmıyor, bizde iki misli.

UYGULAMA GELİŞEBİLİR: Vergi kaybı söz konusu değil, çünkü zaten kış aylarında iş yokluğunu kendileri de söylüyorlar. 39, 40,41,42 no'ları Bakanlığın ne zaman izin vereceğini bilmediğimizden bloke ettik. Süreyi de Bakanlık süre istediği için koyduk. Bu ilk uygulama, daha sonra gelişebilir. Bakanlığın tavrı, bunu belirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber