Karaman'da 5 derneğe, 'paralel yapı' operasyonu

KARAMAN'da polis tarafından 5 derneğe, 'himmet' adı altında para toplayıp "paralel yapıya" finans sağladığı iddiasıyla operasyon düzenledi. Operasyonda dernek binalarındaki evrak ve bilgisayarlara el konuldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Mayıs 2016 19:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karaman'da 5 derneğe, 'paralel yapı' operasyonu

Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün eş zamanlı olarak kentte faaliyet gösteren Beklenen Bahar Derneği, Eğitim Gönüllüleri Derneği, Cevher Hatun Koleji Mezunları ve Mensupları Derneği, Küresel Doktorlar Karaman Sağlık Derneği, Karaman Tüm Çalışanlar Eğitim ve Kültür Derneği'ne paralel yapı operasyonu düzenledi. Polis, baskın yapılan Beklenen Bahar Derneği binasında her hangi bir kişinin olmaması üzerine yaklaşık 1 saat görevlilerin derneğe gelmesi bekledi. Görevli dernek binasına gelip kapıyı açında poliste içeri girip arama yaptı.

5 derneğin paralel yapıya 'himmet' adı altında para toplayıp finans sağladığı iddia edildi. Operasyonda dernek binasında evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Şu an soruşturma kapsamında doküman ve belgelerin inceleneceği ve her hangi bir gözaltının olmadığı belirtildi. Soruşturma sürüyor.


Muammer ŞEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber