Lise öğrencilerinden 'Ekmek Askısı' projesi

Siirt'te lise öğrencileri tarafından ihtiyaç sahipleri için "Ekmek Askısı" projesi başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2016 22:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Lise öğrencilerinden 'Ekmek Askısı' projesi

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri, Necip Fazıl Kısakürek'in, "Eğer tadını bilirseniz ekmeği paylaşmak, ekmekten daha lezzetlidir" sözünden yola çıkarak hayata geçirdiği proje kapsamında okul duvarına askı konuldu.

Okul Müdürü İdris Yolbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere iyi bir eğitimle beraber yardımlaşma ve dayanışma bilincini aşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamında ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa gidermeye çalıştıklarını ifade eden Yolbaş, "İyi bir eğitimin yanında öğrencilerimize kültürümüzde de var olan yoksul vatandaşlarımıza yardım etme bilincini aşılamak adına böyle bir proje geliştirdik. Öğrencilerimiz, harçlıklarıyla aldığı ekmekleri sabah okula gelirken bu askıya bırakıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız da bu askıdan aldığı ekmeklerle ihtiyaçlarını gideriyor." diye konuştu.

Daha çok ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak için çalışmalarının sürdüğünü belirten Yolbaş, daha çok ihtiyaç sahibi aileye ulaşmak adına vatandaşlardan destek beklediklerini kaydetti.

Okul Aile Birliği Başkanı Misbah Yılmaz da projeyle ihtiyaç sahibi ailelerin sabah saatlerinde askıdan sıcak ekmek alma fırsatına sahip olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Öğrencilerden Fatma Batum, harçlıklarıyla aldıkları ekmekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın kendilerini mutlu ettiğini bildirdi.

Öğrenci Berfin Taş da sabah fırından aldıkları ekmekleri askıya bıraktıklarını, projeyle ekmeği paylaşmanın lezzetinin farkına vardıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber