Engelli genç 50 bin TL'lik protez bacakla kaçtı

İthalatçı firmaya mikro işlemcili protez siparişi veren engelli genç, rehabilite çalışmaları sırasında "Hava alayım" diyerek kayıplara karıştı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 15 Mayıs 2016 06:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli genç 50 bin TL'lik protez bacakla kaçtı

Serdar KULAKSIZ

İstanbul'da yaşanan ilginç bir hırsızlık olayı adliyeye taşındı. Dava dosyasına göre; protez ithalatı ve imalatı yapan bir firmaya başvuran 28 yaşındaki Ramazan K., üniversite hastanesinden aldığı "Protez kullanması uygundur" raporunu sundu. Bunun üzerine mikro işlemcili diz eklemli protez, firma tarafından ithal edildi. 50 bin liralık ürünün gelmesi üzerine engelli gencin rehabilitasyonunun sağlanması için firmada bulunan yürüyüş bandı ve üç boyutlu sistemde çalışmalara başlandı. Rehabilitasyon çalışmaları yapılırken, protez aya- ğına takılı olan Ramazan K., "hava almak istediğini" belirterek işyerinden çıktı. Ancak bir daha geri dönmedi. Protezle birlikte kayıplara karışan Ramazan K., herhangi bir ödeme de yapmadı.

10 YIL HAPİS TALEBİ

Bütün aramalara rağmen Ramazan K. bulunamadı, şüphelinin Gaziantep'te olabileceğini belirten firma yetkilisi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından yapı- lan soruşturma sonucunda şüpheli Ramazan K. hakkında "nitelikli hırsızlık" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber