Koray Aydın davası 28 Aralık'a bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın, ?İhalelerde usulsüzlük yapıldığı ve mal varlığında haksız artış olduğu? iddiasıyla Yüce Divan'da yargılandığı davaya devam edildi.

Anayasa Mahkemesi heyetinin Yüce Divan olarak görev yaptığı duruşma, saat 10.00'da başladı. Duruşmada, Koray Aydın'ın haksız edindiği iddia edilen mal varlığının araştırılması amacıyla oluşturulan 3 kişilik bilirkişi heyetinin raporunun beklenmesine karar verildi.

Daha önceki duruşmada 3 kişilik bilirkişi heyetinin, Yüce Divan Üyesi Serruh Kaleli'nin ?hakim? olarak katılımıyla, iddialara konu taşınmazların bulunduğu yerde 22 Kasım 2006'da keşif yaptığı bildirildi.

Yüce Divan Heyeti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ?iddialara konu davetiye usulüyle yapılan ihalelerin ve ihalelere çağrılan firmaların teknik niteliklerinin şartlara uygun olup olmadığının belirlenmesi amacıyla bilirkişi incelemesi yapılması? isteğini reddetti. Heyet, bu bilgilerin hakimlik mesleğinin gerektirdiği bilgilerle belirlenmesinin olanaklı olduğuna işaret etti.

Duruşma, 28 Aralık 2006 tarihine bırakıldı. Gelecek duruşmada, 3 kişilik bilirkişi heyetinin raporunu sunması bekleniyor.

BİLİRKİŞİYE 3 AY SÜRE VERİLMİŞTİ

Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ercan Bayazıtlı, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Birgönül ile Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Rıfat Yetkin'den oluşan ve 13 Eylül 2006 günkü duruşmada yemin eden bilirkişi heyetinin, raporunu 3 ay içinde Yüce Divan Başkanlığına sunması istenmişti.

Heyet, Koray Aydın'ın bakanlığı dönemi öncesini kapsayan 30 Haziran 1995 ile bakanlık dönemini kapsayan 8 Aralık 1999 yılında verdiği mal beyanları arasında haksız artış olduğu yönündeki soruşturma komisyonu iddiaları ile Aydın'ın bu süreçteki gelir-giderlerini ve eşi ile çocuklarının gelirlerini inceliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber