Ehliyetsiz sürücüye 20 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'da, karşıya geçmek isteyen 7 yaşındaki Hasan Esen'e çarparak ölümüne neden olan ehliyetsiz servis şoförü Necmettin Çelik (31) hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

6 ay önce, merkeze bağlı Başalan Köy'ünde meydana gelen olayda, ehliyeti olmamasına rağmen, 55 LY 369 plakalı minibüsüyle servis şoförlüğü yapan Necmettin Çelik, Hacınaipli İlköğretim Okulu'nun çıkışına yetişmek için hız yaparken, yolun karşısına geçmek isteyen Başalan Köyü İlköğretim Okulu öğrencisi Hasan Esen'e çarptı. Kazada ağır yaralanan küçük çocuğu, yanındaki 15 yaşındaki Fatih Türk ile birlikte hastaneye götürmek üzere araca alan Necmettin Çelik, yaklaşık 2 kilometre sonra minibüsten indirip, kaçtı. Bir süre yol kenarında bekleyen iki çocuk, arkadan gelen bir başka minibüse bindi. Hastaneye kaldırılmak istenen Hasan Esen yolda hayatını kaybetti.

Küçük çocuğun ailesinin şikayeti üzerine yakalanarak tutuklanan ve hakkında ?yükümlü olduğu belli bir davranışı gerçekleştirmemesi nedeniyle ölüme neden olmak' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Çelik, bugün Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Savunmasında suçsuz olduğunu söyleyen Çelik, ?Okul çıkışına yetişmek için biraz hızlı gidiyor olabilirim. Ancak, küçük çocuk aniden yola çıktı. Frene bastım ama duramadım. Minibüse alarak hastaneye götürmek için yola çıktım. Ama yolda benzin bitince, arkadan gelen başka bir araca binmeleri için çocukları indirdim? dedi.

Duruşmaya katılan Hasan Esen'in babası Zülfikar Esen ise, sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, ?Hem çocuğa çarpıyor. Hem de hastaneye götürmeyip yol kenarına bırakıp gidiyor. Küçük bir çocuğu ölüme terk etmiş bir kişi insan olamaz. Bu olay bir trafik kazası değil bir cinayettir? diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber