Türkiye AB'ye inat kaçakçıların ensesinde

Avrupa Birliği, Türkiye'nin 'Mülteci Geri Kabul Anlaşmasını' onaylamasına paralel olarak Haziran ayında vize serbestisi kararını devreye sokmamasına rağmen Türkiye kaçak yollarla mültecilerin Avrupa'ya gitmesinin önüne geçmek için kararlılıkla mücadele ediyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Haziran 2016 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye AB'ye inat kaçakçıların ensesinde

Dün İstanbul'da yapılan bir operasyonda, binlerce Suriyeli, Afgan ve Irak'lı mülteciyi Yunanistan üzerinden AB'ye götüren 13 insan taciri yakalandı. Tacirlerin iki de Afgan çıktı. Çetenin özellikle Afgan ve Suriyeli mültecileri yunan adalarına kaçırdığı tespit edildi. Ve bunun karşılığında kişi başı 3 bin dolar alan şebekenin, otobüslerle Ayvalık'a götürdüğü mültecilere önce kürek ve bot kullanma dersi verdiği daha sonra Çin üretimi can yeleği ile bot vererek denize bıraktığı ortaya çıktı.

FACİALAR PEŞ PEŞE GELDİ

Girit açıklarında 700 göçmeni taşıyan 25-30 metre uzunluğundaki tekne alabora oldu. Ekiplerin dün gün boyu yaptıkları aramalarda 340 kişi kurtarılabildi, dört göçmenin ise cesedine ulaşıldı. Yunan ve Mısır ekipleri halen bölgede arama yapıyor. Libya açıklarında ise batan bir tekneden geriye 100'den fazla ceset kaldı. Ölü sayısının artmasından ciddi şekilde endişe ediliyor. Libya donanması, göçmenleri taşıyan bir botun ülke kıyılarında battığını duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber