'4 yıllık yetki verin bakın Türkiye nereye gidiyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İskenderun Köprülü Kavşağı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceği konusunda herkesin endişesi olduğunu savundu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2016 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'4 yıllık yetki verin bakın Türkiye nereye gidiyor'

Türkiye'de sorunları çözecek tek partinin CHP olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Elimden gelse günün günün 24 saati çalışırım. Sizlerin bu kadar çalışmasına gerek yok. Sadece günde 10 dakika Türkiye'nin durumunu birilerine anlatacaksınız. CHP'ye oy vermemiş vatandaşa soracaksınız, 'Türkiye'nin bu sorunları neden böyle oldu, neden bu kadar derinleşti?' 2002'de Türkiye'yi devraldılar. Terör yoktu, şimdi kan gölüne döndü. Kim yaptı, kim iktidardaydı. Asıl sorumluları bulup milletin önüne çıkarmak zorundayız. Gidip, birilerine söz vermek, sonra vazgeçmek, sonra Türkiye'yi bir silah deposu haline dönüştürmek onların göreviydi yaptılar ama bizim görevimiz Türkiye'de bütün sorunları, başta terör, çözmektir. Türkiye'de bu sorunu çözecek tek parti var o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Türkiye'de hangi sorun varsa o sorunun çözüm adresi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Herkes bunu böyle kabul etsin."

- 4 yıllık yetki istedi

Kılıçdaroğlu, 4 yıllık yetki istediğini belirterek, şunları söyledi:

"4 yıllık yetki verin bakın bakalım Türkiye nereye gidiyor, bakın bakalım Türkiye nasıl uygar dünyanın bir parçası oluyor. 4 yıllık yetki verin bakın bakalım Mısır'a da Suriye'ye de Rusya'ya da bütün ihraç kapıları nasıl açılıyor. Nasıl dostluk temelleri atılıyor, bunların hepsini yapacağız. Sadece ve sadece CHP'ye oy vermeyen vatandaşlarıma sesleniyorum. Sevgili vatandaşım Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy verdin, başımın üstüne hiçbir zaman 'Niçin oy verdin?' diye sormadım ama bugün Türkiye'nin geldiği noktaya bakın. Türkiye'nin geldiği nokta iyi bir nokta değildir. Ciddi bir karamsarlık var ve Türkiye'de demokrasi zemin kaybediyor. Bütün baskılarla üzerimize geliyorlar. Hangi baskıyla gelirlerse gelsinler yılmayacağız, sonuna kadar direneceğiz, demokrasi için özgürlük için direneceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber