Yurt dışına çıkış harcı değişiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2006 12:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Yurt dışına çıkış harcı, 15 YTL'ye düşürülüyor.

Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Tasarı, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuyla yurt dışına çıkış yapanlardan, çıkış başına 15 YTL harç alınmasını öngörüyor. Halen yurt dışına çıkışlarda 70 YTL harç alınıyor.

Tasarıya göre, çıkış tarihi itibariyle son bir yılda 6 aydan fazla yurt dışında ikamet edenler, 7 yaşını doldurmamış olanlar ile yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatından, yurt dışına çıkış harcı alınmayacak.

Yurt dışına çıkış harcı; kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma araçları ile gerçekleştirilen çıkışlarda biletin düzenlendiği anda ve bilet üzerinde ayrıca gösterilmek suretiyle bileti düzenleyenler tarafından tahsil edilecek.

Yapılan düzenlemeyle, yurt dışına çıkış yapacak kişiler açısından yakınmalara yol açan yurt dışına çıkış harcı ödeme prosedürünün olabildiğince basitleştirildiği ve kişilere hiçbir ekstra yük yüklenmediğine işaret edilen tasarının gerekçesinde, "Harç ödeyeceklere ilişkin muafiyetin daraltılması ve harç tutarının makul bir seviyeye indirilmesi suretiyle vergide adalet ve genellik prensibine de uyum sağlanmaktadır" ifadesine yer verildi. Düzenlemenin, 1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber