Korg. Erdağı davasında hâkimler ayrı düştü...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı'nın Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığı sırasında inşaat ihalesinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla yargılandığı davayla ilgili raporunda, sanıkları "evrakta sahtecilik" ve "ihaleye fesat karıştırmak"la suçladı.

Heyet başkanı Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç ile üye Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun itirazına rağmen, heyetteki iki albay ve bir yüzbaşının oyuyla rapor dava dosyasına girdi.

Rapor ele alındı

Askeri Mahkeme'deki duruşmada, askeri savcının soruşturma sırasında saymanların inşaat ihalesinde sorumlu olup olmadığı konusunda Maliye Bakanlığı'na yazdığı ve bakanlık kontrolörü tarafından, ancak dava açıldıktan sonra mahkemeye gönderilen rapor ele alındı.

Raporda, Erdağı'nın 8. Kolordu Komutanlığı döneminde usulsüzlük yapmakla suçlandığı inşaatları mali yönden kontrol eden Maliye Bakanlığı saymanlarının suçsuz oldukları öne sürüldü.

Maliye Bakanlığı kontrolörü, Korgeneral Erdağı'nın da aralarında bulunduğu 10 sanığı "ihalelere fesat karıştırmak" ve "resmi evrakta sahtecilik"le suçladı.

'Dosyadan çıkarılsın'

Sanık avukatlarından İlyas Aktaran, "Yürütme erkinin bir kanadı olan Maliye Bakanlığı yetkisini aşmış, kendisine sorulan soruyla ilgisi bulunmayan konuda görüş belirtmiştir. Yürütme yargıya müdahale etmiştir. Rapor askeri savcılığa iade edilerek dosyadan çıkartılmalı" dedi. Diğer sanık avukatları da raporun dosyadan çıkartılmasını talep etti.

Heyette yer alan Orgeneral Babaoğlu ile Oramiral Ataç'ın da dosyadan çıkartılmasını istedikleri rapor, 2'ye karşı 3 oyla dosyada kaldı.

Duruşma ertelenirken, bilirkişi heyetinin 6 Aralık tarihinde Elazığ'a giderek 8. Kolordu Komutanlığı'nda incelemelerde bulunması kararlaştırıldı.

Heyette kimler var?

Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başkanlığı'nı Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç yapıyor. Dünkü duruşmada Ataç ve üye Orgeneral Babaoğlu raporun dosyadan çıkarılmasını isterken, Hâkim Kıdemli Albay Turgay Çağlar, Hâkim Albay Aykanat Kaçmaz ve Hâkim Kıdemli Yüzbaşı Erdem Orduoğlu raporun dosyada kalması yönünde oy kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber