5 Aralık 2006'nın Önemli Gündem Maddeleri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 Aralık 2006- Salı Gündemi...

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Önde Gelen İşadamları Grubu" (ERT) yöneticileri ile Başbakanlık resmi konuttaki yemekte bir araya gelecek.

- İsveç Dışişleri Bakanı Bildt Ankara'da....

- Carl Bildt, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Dışişleri Konutunda bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'i Resmi Konut'ta kabul edecek.

3- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski, geleneksel "Weimar Üçgeni" görüşmeleri kapsamında Almanya'nın Mettlach kentinde bir araya gelecekler.

- Merkel ve Chirac'ın, Türkiye konusunda ikili görüşme yapmaları bekleniyor.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, 4 ülkeyi kapsayan AB turu kapsamında, temaslarına bugün Slovakya'dan başlıyor.

5- AK Parti, CHP ve Anavatan Partisi TBMM gruplarında son gelişmeler değerlendirilecek.

6- Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının yıldönümü...

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindekiler, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Bakan Çubukçu, Ankara'nın Kazan ilçesinde düzenlenen panele katılacak.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yıldönümü dolayısıyla parti okulunda düzenlenen toplantıda konuşacak.

7- Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası...

- Anayasa Mahkemesi, 1 Ocak 2007'de yürürlüğe girecek "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nu dinleyecek.

8- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Tekirdağ Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, "Çocuk Dostu Şehir Projesi" toplantısının açılışını yapacak.

- Bakan Aksu, Tekirdağ'da Aydoğdu İlköğretim Okulu Çocuk Oyunevi ve bahçesinin de açılışını yaparak, Zihinsel Engelliler Okulunun temelini atacak.

9- Türkiye-Hırvatistan kültürel işbirliği...

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Hırvatistan Kültür Bakanı Bono Biskupic, Ankara'da, iki ülke arasındaki bilim, kültür ve sanat, gençlik ve spor alanlarında işbirliği protokolünü imzalayacak.

- Koç ve Biskupic, Dışişleri Bakanlığı Sergi Salonu'nda "Çağdaş Hırvat Resimleri" sergisi açacaklar.

10- TBMM'den...

- Genel Kurulda, ceza mevzuatına uyum amacıyla çeşitli yasalarda değişiklik içeren teklifin görüşmelerine devam edilecek.

- Norveç Parlamento Başkanı Thorbjorn Jagland, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger ile görüşecek.

11- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da, Norveç Meclis Başkanı Thorbjorn Jagland ile görüşecek.

- Demirel, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının geleneksel ödül törenine katılacak.

12- SHP Parti Meclisi, Genel Başkan Murat Karayalçın'ın başkanlığında toplanacak.

13- Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Ankara'da düzenlenecek toplantıda, "İnsan Hayatı Kutsaldır" sloganıyla başlatılacak bağış kampanyası hakkında bilgi verecek.

14- "Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı" değerlendirme toplantısı İstanbul'da yapılacak.

15- Hazine'den çifte ihale...

- Hazine bugün YTL cinsinden 12 ay (371 gün) ve 21 ay (616 gün) vadeli iskontolu tahvil ihaleleri yapacak.

16- Active Academy tarafından İstanbul'da düzenlenen "Küresel Sermaye ve Türkiye" konulu 4'üncü Uluslararası Finans Zirvesi, kapanış oturumuyla sona erecek.

17- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, restore edilen ve "İstanbul 9" adı verilen şehir hatları vapurunun hizmete girmesi törenine katılacak.

18- Toplantı...Tören...Festival...

- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Ayakkabıcılar ve Çantası Odası tarafından, kunduracı esnafından toplanan 11 bin çiftin üzerindeki ayakkabı, Ankara'da düzenlenen törenle, Türk Kızılayına devredilecek.

- İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Oraları Birliğinde, taksi, taksi dolmuş ve minibüslere getirilen yeni düzenlemelere ilişkin basın toplantısı yapılacak.

- Güney Afrika Cumhuriyeti ile ticaret olanaklarının ele alınacağı toplantı, Ege Bölgesi Sanayi Odasında yapılacak.

- Güney Afrika'nın Ankara Büyükelçisi Sobizana Mngqikana ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürpark'a Güney Afrika'dan gelen dostluk ağacını dikecek.

- Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Altın Koza etkinlikleri kapsamında düzenlenen "13 Kare Uluslararası Sanat Festivali" başlıyor.

19- Ağrı'da geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yasin Doğanay, Adana'da törenle toprağa verilecek.

20- Türkiye, e-devletin meyvelerini toplamaya başladı.

- OECD'ye göre, sosyal güvenliğe yapılan 2,5 milyon dolarlık kamu yatırımı sayesinde, sahteciliğin önlenmesi ve etkinliğin artırılması amacına ulaşıldı.

- Türkiye, bir kişinin sağlık ve sosyal yardımları hak edip etmediğini, mevcut veri tabanlarıyla karşılaştırmak suretiyle yıllık 3 milyar dolarlık tasarruf sağladı.

21- Özel sağlık sektörü, yurt dışına açılıyor.

- Acıbadem sağlık grubu yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Aydınlar:

- "Yurt dışında bir hastane kurmak istiyoruz."

- "Türk sağlık sektöründeki bazı özel kuruluşlar, dünyayla rekabet edebilecek durumda. Avrupa'dan daha ileri olduğumuzu düşünüyorum."

22- Tarım arazilerine uzaktan izleme...

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde, uzaktan algılama ve tarım arazileri bilgi merkezi (UTABİM) kuruldu.

- Merkez, Türkiye toprak ve su kaynakları ile ilgili gereksinim duyulan verilerin standarda uygun olarak üretilmesi, güncelleştirilmesi, sorgulanması ve değerlendirilmesi amacıyla uygun veri tabanı oluşturacak.

23- Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda Galatasaray, İngiltere'nin Liverpool takımıyla Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

24- Basketbolda ULEB Kupası (B) Grubu'nda 6. hafta maçında Beşiktaş Cola Turka, BK Ventspils takımıyla Letonya'da karşılaşıyor.

25- Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası (C) Grubu'nda Bandırma Banvitspor, 5. maçında Macaristan'da Atomerömü SE Paks takımıyla karşılaşacak.

26- Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası, Samsun'da Atatürk Spor Salonu'ndaki açılışla başlıyor.

27- 1. Uluslararası Sponsorluk Kongresi İstanbul'da sona erecek.

28- Futbolda Lig B'de 1, 2 ve 5. gruplarda hafta içinde oynanacak 18. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklanacak.

AA


05 ARALIK 2006 SALI GÜNDEMİ

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Grup Toplantısı'na katılacak, saat 16.30'da İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'i kabul edecek, saat 19.30'da Önde Gelen İşadamları Grubu (ERT) yöneticileri ile yemekli toplantıya katılacak.

TBMM gündemi

- AK Parti grubu saat 11.00'de, Anavatan Partisi grubu saat 12.00'de, CHP grubu saat 13.00'te toplanacak.

- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, saat 10.30'da, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'le görüşecek. Daha sonra her iki bakan ortak basın açıklaması yapacak.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Parkı'nın açılışına ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) ödül törenine katılacak. Ödül törenine, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katılacak.

- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Tekirdağ'da temaslarda bulunacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 72. yıldönümü münasebetiyle, saat 10.30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek, saat 12.30'da Satı Kadın Anıtı'na çelenk koyma programına, saat 14.00'te Satı Kadın Özel Programı'na katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Hırvatistan Kültür Bakanı Bozo Biskupic arasında saat 16.30'da 'Türkiye-Hırvatistan Eğitim, Bilim, Kültür ve Sanat, Gençlik ve Spor Alanlarında İşbirliği Programı' imza töreni düzenlenecek, iki bakan saat 18.30'da 'Çağdaş Hırvat Resimleri' sergisinin açılışını yapacak.

- Devlet Bakanı Ali Babacan, Slovakya'da temaslarda bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 12.30'da, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 72. yıldönümü dolayısıyla DYP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kadın Platformu'na katılacak.

- SHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Murat Karayalçın başkanlığında, saat 11.00'de toplanacak.

- DYP Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı, saat 11.00'de, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 72. yıldönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Anayasa Mahkemesi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davaya bakacak.

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'da, Norveç Meclis Başkanı Thorbjorn Jagland ile görüşecek.

- Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi tarafından, saat 09.30'da 'Ticaret ve Turizm Eğitiminde Yarım Asır' konulu panel düzenlenecek.

- Türk Japon Vakfı ve Akbank Sanat tarafından, saat 20.00'de 'yuva' konulu tiyatro oyunu sergilenecek.

- Altındağ Belediyesi Kadın Danışma ve Hizmet Merkezi tarafından, saat 14.00'te 'Kadın Hakları Paneli' düzenlenecek.

- KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, saat 12.30'da 2007 bütçesiyle ilgili basın açıklaması yapacak.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara'da görev yapan muhtarlar, saat 11.00'de bir araya gelecek.

- Çankaya Muhtarlar Derneği ve Anadolu Muhtarlar Derneği, saat 12.30'da Çankaya Belediyesi'ni ziyaret edecek.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Etopya'nın başkenti Adisababa Belediye Başkanı Berhane Deressa arasında, saat 12.00'de iki kentin kardeşlik protokolü imzalanacak.

- Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası, saat 14.00'te Filistinli çocuklara ve Türkiye'deki afetzedelere ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı'na yapacakları 11 bin 536 çift ayakkabı bağışı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Yunanistan Büyükelçiliği himayesinde 10 Aralık 2006 tarihinde çocuklara yönelik düzenlenecek olan 'Merhaba Çocuklar' isimli eğlence günü ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kabataş İDO İskelesi'nde saat 11.00'de, "İstanbul -9" adlı yenilenen vapurun denize indirilmesi törenine katılacak. Topbaş, saat 13.00'te Avusturya Büyükelçisi Gürer Heidemaria ile görüşecek, saat 14.00'te ise Rusya'nın Başkonsolosu Alexander Krıvenko ile biraraya gelecek.

- Eğitim-Bir-Sen, Paşabahçe Meydanı'nda saat 11.00'de zabıta görevlilerince öğretmenlere yapılan saldırı olayını protesto ederek bir basın açıklaması düzenleyecek.

- KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü'nde saat 10.00'da "Türkiye'nin Kıbrıs Politikası ve Avrupa Birliği" konulu bir toplantıya katılacak.

- Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı, saat 11.00'de 25. kuruluş yılı kutlama programı kapsamında Vakfın Hastane inşaatı önünde tören düzenleyecek.

- Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK), Hilton Konvention Center'da, saat 09.00'da, "AB 7. Çerçeve Programı Türkiye Forumu" düzenliyor.

- Şehit uzman çavuş Yasin Doğanay, Adana'da toprağa verilecek.

- 13 Kare Uluslararası Sanat Festivali'nin açılışı Ayşe Kulin'in Adana Büyükşehir Belediyesi'nde saat 17.30'da yapacağı söyleşi ile başlayacak. Festival kapsamında saat 19.00'da meşalelerle sanat ve dostluk yürüyüşü yapılacak.

- 13 Kare Uluslararası Sanat Festivali kapsamında 75. Yıl Sanat Galerisi'nde saat 19.00'da Cem Boyner'in "Yakındaki uzak, uzaktaki yakın" konulu fotoğraf sergisinin açılışı yapılacak.

- Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı ve 81 ilin kadın kolları başkanları, Sakarya Valiliği'ni ziyaret edecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

İran'ın nükleer programı

- 5+1 ülkeleri Paris'te biraraya gelerek, İran'ın yönelik yaptırımları değerlendirecek.

Litvinenko cinayeti soruşturması genişletiliyor

- İngiliz dedektifler eski Rus ajanı Alexander Litvinenko'nun öldürülmesine ilişkin soruşturmalarını Moskova'da sürdürecek.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü toplantısı

- Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü, yıllık toplantısını bakanlar düzeyinde Brüksel'de gerçekleştiriyor.

Suikast sonucu öldürülen Kazak muhalefet lideri Sarsanbaiuly'in davası

- Kazakistan mahkemesi, suikast sonucu öldürülen muhalefet lideri Altınbek Sarsenbaiuly'i öldürdüğü idd edilen zanlıyı dinleyecek.

Rus Savunma Bakanı Ivanov'un Yunanistan ziyareti

- Rusya Savunma Bakanı Sergei Ivanov, Yunan meslektaşı Evangelos Meimarakis ile görüşecek. Ivanov daha sonra Yunan Başbakan Kostas Karamanlis ile biraraya gelecek.

Avrupalı araştırmacılar iklim değişikliğinin sebeplerini irdeliyor

- Kuzey Kutubu'nda meydana gelen iklim değişikliğini inceleyen Avrupalı bilimadamları Berlin'de biraraya gelerek, Damocles Projesi'ni tartışacak.

AB Adalet ve İçişleri Bakanları toplantısı

- AB üyesi devletlerin Adalet ve İçişleri Bakanları Brüksel'de biraraya gelecek.

Dünya Terör Karşıtı Konferansı

- Londra'da Dünya Terör Karşıtı Konferansı düzenlenecek.

Weimar Üçgeni Buluşması

- Almanya Başbakanı Merel, Fransa Devlet Başkanı Chiraca ve Polonya Devlet Başkanı Kaczynski, Mettlach'da biraraya geliyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile İtalya Dışişleri Bakanı D'Alema görüşmesi

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema ile biraraya gelecek.

İsrail Dışişleri Bakanı Livni'nin Fransa ziyareti

- İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile biraraya gelecek.

Filipinler'de felaket kurbanlarının sayısı artıyor

- Filipinler'de ülkenin doğusunda etkili olan tayfundan sonra meydana gelen çamur sellerinde ölü ve kayıp sayısının bini geçtiği bildirildi.

Fiji'de darbe

- Fiji ordusu, ülke yönetimini ele geçirdi.

SPOR GÜNDEMİ

- Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun son maçında Liverpool ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşma, saat 21.45'te başlayacak.

- Fenerbahçe, ilk yarının son haftasında Ankaragücü ile oynayacağı maçın hazırlıklarını akşam saatlerinde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber