Emekli asker cenazelerinde yolsuzluk iddiası

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı, Komutanlığın sözleşmeli olarak çalıştığı Ersoy Tur adlı firma yetkilileri Yusuf Ayhan ve Ersoy Ayhan ile bir albay, bir asteğmen ve 2 sivil memur hakkında dava açtı. Savcılığın iddianamesinde emekli askerlerin cenazeleri ile hasta nakil işlemlerinde 2000'de 6.3 milyar, 2001 yılında da 34.4 milyar TL Hazine zararına yol açacak usulsüzlükler yapıldığı belirtildi. Hazine zararının bugünkü karşılığı 50 bin YTL'yi buluyor.

GÖREVİ İHMAL SUÇLAMASI

İddianamede, firma yetkililerinin tahakkuk belgelerinin asıl ve fotokopilerinde sahtekârlık yaparak mükerrer ödeme aldıkları, fazla hesap yaparak fazla para tahakkuk ettirdikleri, bazı işlemlerde hiçbir hizmet verilmediği halde belgeler hazırlayarak hizmet vermişçesine ödeme tahsil ettikleri belirtildi. Askeri Savcılık, asker sanıklar ile sivil memurlar hakkında görevi ihmal suçundan 1 yıla kadar, firma yetkilisi 2 sanık hakkında ise ?belgede sahtekarlık ve dolandırıcılık? suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

MAHKEME ANLAŞAMADI

Askeri Mahkeme, davanın adli yargıda görülmesi gerektiğine karar vererek dosyayı İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Asliye Mahkemesi de davaya askeri mahkemenin bakması gerektiğine karar verince dosya Uyuşmazlık Mahkemesi'ne geldi. Uyuşmazlık Mahkemesi, yeterli delil bulunmaması nedeniyle davaların Askeri Mahkeme'de birleştirilmesi talebi reddedildi. Uyuşmazlık Mahkemesi, asker sanıklar ile 2 sivilin Askeri Mahkeme'de, firma yetkilisi 2 sanığın ise sivil mahkemede yargılanmasına karar verdi.

Haber: Kemal GÖKTAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber