TRT hakkındaki meclis araştırma önergesi reddedildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP ve Anavatan Partisi'nin TRT hakkında verdikleri araştırma önergesi AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedilirken, CHP ve Anavatan Partisi sözcülerinin TRT'ye yönelik eleştirilerini yanıtlayan Devlet Bakanı Beşir Atalay, TRT'nin laik, demokratik ve özerk vasfının tartışma konusu dahi yapılamayacağını ifade etti.

TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve Anavatan Partisi milletvekilleri tarafından verilen TRT hakkındaki araştırma önergeleri birleştirilerek görüşüldü. Önergenin görüşmeleri sırasında hükümet adına konuşan Beşir Atalay, TRT'nin toplumun televizyonu olduğunu kaydetti. Atalay, iktidara geldikleri dönemde TRT hakkında pek çok şaibe bulunduğunu, bunların üzerine gittiklerini ve gerekeni yaptıklarını anlatırken, ?TRT'de ne alımlar konusunda ne de başka konularda bir yolsuzluk ve şaibenin söz konusu olmadığını söyledi. Atalay, TRT'nin laik, demokratik ve özerk vasfının tartışma konusu dahi yapılamayacağını vurguladı.

TARTIŞILAN PAPA ZİYARETİ

Bakan Atalay, Papa 16. Benedikt'in Türkiye ziyareti sırasında TRT'nin yayınlarıyla ilgili eleştirileri yanıtlarken, TRT'nin yayınlarında 1-2 küçük aksaklık, bu konunun da incelendiğini söyledi. Atalay, yayınlarda sadece Papa'nın Anıtkabir ziyaretinde çelenk bırakmasından sonra küçük bir aksaklık yaşandığını dile getirirken, bu aksaklık dışında herhangi bir problem yaşanmadığını söyledi.

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, TRT'de kendi partilerine yer verilmemesini eleştirdi. Bugüne kadar iktidarların TRT'yi borazanları gibi kullandıklarını, bu durumun bugünkü iktidar döneminde de sürdüğünü kaydetti. Kurtulmuşoğlu, herkesin gözdesi bir kurum olan TRT'nin üzerindeki şaibeleri kaldırmanın hem Meclis'in hem de ilgili Devlet Bakanının görevi olduğunu belirterek, bir Meclis Araştırma komisyonu kurulması gerektiğini ifade etti.

CHP grubu adına söz alan Yozgat Milletvekili Emin Koç ise 20 yıldır sarı basın kartı taşıyan bir gazeteci olduğunu belirterek, özel televizyon kanallarının bin kişiyle yaptığını TRT'nin 8 bin kişiyle yapamadığını savundu. Dini yayınlara değil, dinci yayınlara karşı olduklarını dile getiren Koç, TRT'de dini yayınların bir tarikata teslim edildiğini iddia etti.

AKP grubu adına konuşan Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, TRT'nin reyting kaygısı olmaksızın Türkiye geneline yönelik yayın yaptığını kaydetti. Yapılan protokol gereği dini yayınların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlandığına işaret eden Tutan, ?Dini yayınlardan kim niye rahatsız oluyor?ö diye sordu.

TAYYİP RADYO TELEVİZYONU

Önerge sahibi olarak söz alan CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ise TRT'nin özelleştirilmediğini ama AKP'ye hediye edildiğini ifade ederken, ?TRT'yi, Tayyip Radyo Televizyonu yaptınızö dedi.

Daha sonra yapılan oylamada TRT hakkındaki Meclis araştırma önergesi iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber