Çelik, ateş püskürdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2006 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"OLUMSUZ HABERLER GAZETELERİN MANŞETLERİNDE, OLUMLU HABERLER İSE KÖŞELERDE YER ALIYOR"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, son zamanlarda medyada gazetelerin baş sayfalarında yer alan olumsuz haberlerin toplumun psikolojisini bozduğunu belirterek, "Toplumun morale ihtiyacı varken, medya sadece olumsuz haber yapıyor. Olumlu haberler gazetelerde köşelerde yer alıyor, olumsuz haberler ise manşet oluyor" dedi.

Nevzat Ayaz Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen Uluslararası Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrencilerin ödül törenine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta çok sayıda bürokrat ve ödül alan öğrencilerin aileleri katıldı. Ödül töreni öncesinde Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri salonda bulunanlara mini bir Türk Sanat Müziği konseri verdi.

Daha sonra sahneye çıkan halk müziği korusunun Karadeniz Türkülerine Trabzonlu olan Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak da eşlik etti. Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmasında Trabzonspor'un eski As Başkanı olan Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak'a "Trabzonspor bu aralar iyi gitmiyor. Ne olacak bu Trabzonspor'un hali?" diye sordu. Bütün dünya'da zenginliğin kaynağının bilgi olduğunu belirten Bakan Çelik, ülkelerin zenginliğinin yeraltı kaynakları ile değil bilgileri ile ölçülebileceğini vurguladı. Başarılı olan insanların her zaman ödüllendirilmesi gerektiğini söyleyen Çelik, Türkiye genelinde 34 vilayette yetenekli öğrencileri için bilim ve sanat merkezleri kurulduğunu, yetenekli öğrencilerin de bu merkezlere yönlendirildiğini kaydetti. Yetenekli öğrencileri her zaman ödüllendirdiklerinin altını çizen Bakan Çelik, ÖSS'de 4 dalda dereceye giren öğrencilere ayda 450 YTL burs verdiklerini ifade etti. Sosyal devlet anlayışının gereğini yerine getirdiklerini dile getiren Bakan Çelik, dereceye giren öğrencilerden başarılarının sürekliliğini sağlamalarını ve saman alevi gibi sönmemelerini istedi. Son günlerde görsel ve yazılı basında yer alan bir takım olumsuz haberlere de değinen Çelik, gazetelerde yer alan olumsuz haberlerin toplumun psikolojisini etkilediğini söyledi. Bakan Çelik, "Toplum olarak morale ihtiyacımız var. Olumsuz haberler gazetelerin manşeti olurken, olumlu haberler ve başarılar, köşelerde yer alıyor. Bunda medyanın payı çok yüksek. Toplumun moralini yükseltmede medyaya çok iş düşüyor" dedi.

Bakan Çelik daha sonra 2005-2006 yıllarında uluslararası yarışmalarda dereceye giren 259 öğrenciden 109'una ödül verdi. Ödül töreninin ardından Bakan Çelik öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber