'Acele kamulaştırma hak kaybı yaratır'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, acele kamulaştırma kararı alınan 54 mahallenin temsilcilerinden oluşan heyetle TBMM'deki makamında biraraya geldi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Acele kamulaştırma hak kaybı yaratır'

MERİÇ TAFOLAR

İstanbul'un Pendik, Beykoz, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Küçükçekmece, Beyoğlu, Sarıyer, Kadıköy ve Şişli ilçeleri ile İzmir'in Karabağlar ve Kemalpaşa ilçelerindeki mahalle sakinlerince oluşturulan Mahalleler Birliği'nin 54 mahalleyi temsil eden heyeti torba kanunla yapılan değişiklikle mahalle sakinlerinin ciddi hak kayıplarına uğrayacaklarına dikkat çekti.

Uzun zamandır yaşadıkları mahallelerin, evlerinin ve iş yerlerinin rant amaçlı dönüşüm baskısı altında tutulduğunu belirten temsilciler, bazı riskli alan ve riskli yapı kararlarının bilimsel ve teknik analize dayanmadan alındığını ve bu kararlara yönelik dava açarak haklarını arayan yurttaşları itibarsızlaştırmak için kamu idaresinin gücü ve olanaklarının kullanıldığını ileri sürdü.

Görüşmeye katılan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "Sadece Gaziosmanpaşa'da 9 mahallede acele kamulaştırma yapıldı. Tek bir gerekçesi var, o da yandaşlara rant üretmek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber