Beyoğlu Anadolu'nun karma eğitim direnişi

İstanbul'da 167 yıllık tarihe sahip olan ve 2002'den bu yana karma eğitim veren Beyoğlu Anadolu Lisesi karma eğitime son veriyor.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Haziran 2016 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beyoğlu Anadolu'nun karma eğitim direnişi

OZAN ÖMER KADÜKER

Erkek öğrencilerin tarihi binaya zarar verdiği gerekçesiyle tekrar kız lisesine çevrilecek olmasına lisenin öğrencileri, mezunları ve velilerin tepkisi sürüyor. Daha önce karma eğitime son verilmesiyle ilgili tepki metni yayınlayan öğrenciler, dün de İstiklal Caddesi'nde bulunan lisenin önünde bir protesto gösterisi yaptı.

"Karanlıktan aydınlığa kızlı erkekli yürüyoruz" pankartı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını öğrenciler ve mezunlar adına mezunlardan Ömer Aslan yaptı. Açıklamada, kız lisesine çevrilme sürecinin hiçbir okul bileşenine sorulmadan, haber verilmeden, tamamen sürpriz şekilde başladığını belirten öğrenciler, okulun fiziki yapısının karma eğitime uygun olmadığı gerekçesiyle ilgili taraflarına hiçbir cevap verilmediğini dile getirdiler.

Okulun karma eğitime kaldığı yerden devam etmesini isteyen veliler, aksi takdirde mahkemeye başvuracak. Okulun karma eğitime son vermesiyle ilgili bilgi Okul Müdürü İsmail Onay tarafından 13 Haziran'da velilere mesajla bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber