Sıcaklık mevsim normallerinin 9 derece üstünde

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin az bulutlu ve açık, zamanla doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAVA SICAKLIĞI :İç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artarak mevsim normalleri civarında, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz Kıyıları ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ SICAK HAVA DALGASI UYARISI: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde beklenen sıcak hava dalgası sebebi ile (mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde) meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması tavsiye olunur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber