Danıştay Halkbank'ı veto etti kendini binasız bıraktı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay'ın, Bakanlar Kurulu ve Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun Halkbank'ın özelleştirilmesi ile ilgili kararlarını önceki gün veto etmesi, ilginç bir gelişmeyi beraberinde getirdi. Halkbank'ın özelleştirilmesini durduran Danıştay 13. Daire, bu kararı ile yüksek mahkemeyi binasız bıraktı. Yürütmeyi durdurma kararından sonra Danıştay'ın, ?Halkbank'ın 100 milyon dolar değerindeki akıllı binasına taşınma? hayali şimdilik suya düştü.

ÇALIŞANLAR ÜZÜLDÜ

Durdurma kararı, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu'nda bozulur ve özelleştirilmenin önü açılırsa, Halkbank binasına taşınma yeniden gerçekleşebilir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile daha önce Danıştay'a devredilen Halkbank'ın Eskişehiryolu üzerindeki merkez binası, 13. Daire'nin vetosundan sonra yeniden eski mülkiyetine döndü. Daire'nin bu kararına Halkbank çalışanları sevinirken, Danıştay personeli üzüldü. Binanın Danıştay'a verildiği haberi, banka çalışanlarını isyan ettirdi. Özelleştirme kararından sonra banka genel müdürlüğünün İstanbul'a taşınmasıyla kurulu düzenleri bozulacağını belirten çalışanlar, konuyu gündeme getirmek için çeşitli platformlarda tepkilerini dile getirdi.

Güvenlik zaafiyeti

Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, 2 Daire'ye yapılan saldırının ardından Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmede, güvenlik zaafiyetleri olan Danıştay binası hakkında bilgi vererek yeni bina talebinde bulunmuş, Halkbank'ın Eskişehir yolunda bulunan merkez binasını istediklerini söylemişti. Çörtoğlu'nun isteği ve Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile bina Danıştay'a devredildi. İkili protokolün imzalanması ve Halkbank'ın kendine yeni bir yer bularak binayı boşaltmasının ardından Danıştay personelinin bu binaya taşınacağı bildirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber