Harem-selamlık konferans, müdürü görevden etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 16:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

IĞDIR'da Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından 26 Kasım 2006 tarihinde düzenlenen, ?Fert ve Toplum Hayatına Işık Tutacağına İnandığımız Hayata Düşülmüş Notlar' konferansındaki harem- selamlık uygulamasının ardından imza yetkisi elinden alınan Milli Eğitim İl Müdürü Hüseyin Şimşek, görevden alındı.

Elazığ'a müfettiş olarak atanan Hüseyin Şimşek, kentten ayrılırken öğretmenlerin maaşlarının ödenmesine karşılık Vakıfbank'tan aldığı 243 bin YTL'nin hesabını da verdi.

İnci Düğün Salonu'nda, Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nce düzenlenen, yazar ve televizyon programcısı Senai Demirci'nin verdiği konferansta oluşturulan harem- selamlık oturma düzeni, tepkilere neden olmuştu. Türk bayrağı ve Atatürk posterinin asılı olduğu bölümde oturan çoğu türbanlı kadının, İstiklal Marşı'na eşlik etmediği de iddia edilen tören sonrasında, Vali Saim Saffet Karahisarlı tarafından Milli Eğitim İl Müdürü Şimşek'in imza yetkisi elinden alındı. Hakkında idari soruşturma açılan Şimşek, bu gelişmeden sonra da görevden alınarak, Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müfettiş olarak atandı. Daha önce İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vedat Karbayır, Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne vekaleten bakmaya başladı.

TARTIŞMALI LİSTE

Öte yandan Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden alınan Hüseyin Şimşek, kentten ayrılmadan önce, Milli Eğitim personelinin bir yıllık maaşlarının ödenmesine karşılık Vakıfbank'tan aldığı 243 bin YTL'yi, görevi süresince nerelerde harcadığını bir liste yaparak yardımcılarına bıraktı. Milli Eğitim'de tartışmaları da beraberinde getiren listede, müdürlük emrinde kullanılmak üzere 45 bin 500 YTL'lik bir otomobil, 52 bin YTL'lik 35 bilgisayar alındığı, 50 bin YTL de Öğretmenevi'nin tamiratı için harcandığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber