Öğrenciler sendikayı tartışıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2006 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin ilk ''öğrenci sendikası'' olma yolunda ilerleyen ''Genç-Sen''in kuruluş çalışmaları kapsamında, Ankara ve İstanbul'da üniversite öğrencilerine yönelik toplantılar düzenlenecek.

Alınan bilgiye göre, DİSK tarafından başlatılan çalışmanın öğrencilere duyurulması amacıyla geniş kapsamlı toplantılar düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Toplantılarda, ''sendika fikri'' ve sendikanın kuruluşuna yönelik yürütülecek kampanyalar tartışmaya açılacak.

Krediler, pasolara indirim, yemekhane özelleştirmeleri ve soruşturmalar gibi öğrenciledir karşılaştıkları sorunların değerlendirileceği toplantılarda, sendikanın kuruluş sürecine dair yol haritası çizilmeye çalışılacak.

Ankara'da ODTÜ, Gazi, Hacettepe ve Ankara üniversitesinden öğrencilerin katılacağı toplantı yarın saat 13.00'da DİSK Genel-İş Ankara 1 No'lu Şubesinde gerçekleştirilecek.

İkinci toplantı ise İstanbul'da 17 Aralık saat 13.00'da Şişli Kurtuluş'taki İstanbul Mali Müşavirler Odasında forum şeklinde düzenlenecek.

Yetkin mühendislik, stajyer öğretmenlik, formasyon hakkı gibi sorunların ele alınacağı toplantıda, müzik dinletisi de sunulacak.

''Yolunda gitmeyen bir şeyler var... Öğrenci Sendikası'nı tartışıyoruz'' başlığı ile gerçekleştirilecek forumun çağrı metninde, ''Kamusal haklarımızı, akademik haklarımızı, insani haklarımızı, bizi hızla patronların, müdürlerin, idarecilerin kollarına atan sermayeye karşı haklarımızı savunmak için, bir araya geliyor, hep birlikte kuracağımız Öğrenci Sendikası'nı tartışıyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber