10 bin öğretmen açığı var

Haber Giriş : 13 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, Türkiye'de 10 bin öğretmen açığı bulunduğunu söyledi.Van'da Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki 50 ilçe milli eğitim müdürüne yönelik 12-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek seminerin açılışında konuşan Kaya, MEB'in yöneticilik görevlerinin uzun yıllardır vekaletle yürütüldüğünü, ancak yapılan son düzenlemelerle yöneticilerin görevlerine asaleten atanacaklarını bildirdi.

Öğretmenler kariyer yapacak
Öğretmenlik mesleğine yeni sistem getiriliyor. MEB'in, Başbakanlığa sunulan kanun taslağının yasalaşması halinde meslek, 'adaylık', 'öğretmen', 'uzman öğretmen', 'başöğretmen' şeklinde yapılandırılacak ve eğitim-öğretim tazminatı kariyere paralel artırılacak. Adaylık dönemini başarıyla tamamlayanlar, öğretmen olarak atanacak. Öğretmenler, kariyerde yükselmek için ÖSYM tarafından her yıl düzenlenecek sınava katılacak

17 bin öğretmen Doğu'ya
Öğretmen atamaları için elektronik başvuru dönemini başlatan MEB, öğretmen yer değiştirmeleri için de aynı yöntemi uygulayacak. Görev yerini değiştirmek isteyen öğretmenler, bakanlığın internet adresinde ilan edilen kadro açıklarına göre tercih yapacak. Bu arada bakanlık, bu sene yaklaşık 17 bin öğretmeni doğuya gönderecek. Zorunlu yer değiştirme, 11 Haziran 2000 tarihinden sonra atanan öğretmenler için uygulanacak. Ankara, İzmir gibi birinci hizmet bölgesinde yer alan şehirlerde 3 yıllık hizmetini tamamlayan öğretmenler, ikinci veya üçüncü hizmet bölgesi olarak adlandırılan Doğu'daki illere atanacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber